Moșii de iarnă, 6 martie 2021. Ce nu ai voie să faci. Femeile trebuie să aibă grijă!

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Moșii de iarnă, 6 martie 2021. Ce nu ai voie să faci. Femeile trebuie să aibă grijă! Sâmbătă, 6 martie 2021, sunt Moșii de iarnă, zi în care trebuie să fi atent la câetva aspecte. Ce nu trebuie să faci.

Moșii de iarnă, 6 martie 2021. În tradiţia populară, există credinţa că, în această zi, sufletele morţilor coboară pe pământ, de aceea se dă de pomană mâncare gătită. Se spune că cei decedaţi se hrănesc din aburii fierturilor, de aceea este obligatoriu ca măcar un singur fel de mâncare să fie fierbinte. Se pot da de pomană sarmale, plăcintă, vin, colivă, colaci sau fructe.

Moșii de iarnă, 6 martie 2021. Ce nu ai voie să faci. Femeile trebuie să aibă grijă!

Moșii de iarnă, 6 martie 2021. Se obişnuieşte ca în această zi să nu se lucreze. Toate femeile care nu ţin cont de acest avertisment sunt pedepsite să tremure precum piftia şi să li se întoarcă pomana dată. Mai mult, această zi trebuie respectată cu sfinţenie pentru a te feri de nebunie, scrie calendarulortodox.ro.

Moșii de iarnă, 6 martie 2021. În ziua Moşilor de iarnă, dar şi în toate sâmbetele dedicate pomenirii morţilor până la Sfintele Paşti, creştinii păstrează legătura cu cei dragi, plecaţi la viaţa de Dincolo, prin participarea la slujbele de comemorare, prin rugăciuni, prin milosteniile pe care le fac pentru cei adormiţi din familia lor.

Vezi și: Moșii de iarnă, 6 martie 2021 - Sâmbăta morților. Ce se întâmplă în biserici și ce trebuie să dai de pomană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel