Urmărește emisiunea live


Rusia amenință Marea Britanie. Oamenii lui Putin spun că va fi 'un răspuns proporţional imediat'

Ministerul rus al Apărării a avertizat marţi că va lansa atacuri împotriva capitalei ucrainene Kiev dacă trupele ucrainene vor utiliza arme furnizate de Marea Britanie împotriva teritoriului rus, după ce un înalt oficial britanic a susţinut o astfel de posibilitate, transmit EFE şi Reuters.

'Aşa cum am avertizat, Forţele armate ruse sunt pregătite 24 de ore din 24 să lanseze atacuri de represalii cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune împotriva centrelor decizionale din Kiev', a atenţionat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

'Un răspuns proporţional imediat'

'Dorim să subliniem că incitarea directă de către Londra a regimului de la Kiev de a întreprinde astfel de acţiuni va avea - în cazul unei încercări de a le pune în aplicare - un răspuns proporţional imediat', a adăugat el. Ministerul rus al Apărării a mai spus că, în cazul unor astfel de lovituri ruseşti, nu ar fi neapărat o problemă dacă reprezentanţi ai unei anumite ţări occidentale ar fi localizaţi la centre de decizie ale Ucrainei, notează Reuters.

Secretarul de stat al forţelor armate ale Regatului Unit, James Heappey, a apreciat marţi drept 'legitimă' posibila atacare de către armata ucraineană a unor ţinte militare de pe teritoriul rusesc, chiar dacă armele folosite sunt de origine britanică. Într-o declaraţie la 'Times Radio', el a estimat că 'este perfect legitim ca Ucraina să ţintească în interiorul Rusiei pentru a submina logistica, care altfel ar duce direct la decese pe pământ ucrainean'.

Heappey a spus că 'nu este neapărat o problemă' dacă armele furnizate de guvernul britanic sunt folosite pentru a ataca acele ţinte din Rusia.

Guvernatorului regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a denunţat marţi un nou atac ucrainean împotriva unui sat din această regiune rusă de la graniţa cu Ucraina, în urma căruia patru clădiri au fost avariate, după un altul care ar fi comis la 19 aprilie, soldat cu trei răniţi şi mai multe pagube materiale. Luni, guvernatorul a denunţat atacuri împotriva localităţilor Nehoteevka şi Juravliovka, în urma căruia 14 case au fost distruse, notează Agerpres.

Citește și - Ucraina denunță o provocare din Transnistria. Cetățenii primesc SMS-uri conform cărora ar urma atacuri cu rachete

Transnistrenii ar fi informați prin SMS-uri despre existența unor atacuri cu rachete și de artilerie.

Dorin Chirtoacă, fost primar al Chișinăului, a scris pe Facebook despre o provocare din Transnistria ce a fost dezmințită de Serviciul de Spionaj al Ucrainei.

„O agenție de știri din Ucraina face referire Serviciul de Spionaj al Ucrainei care reacționează la o provocare conform căreia cetățenii din stânga Nistrului primesc SMS-uri conform cărora ar urma atacuri cu rachete si de artilerie, astăzi, începând cu ora 19:00, asupra obiectivelor militare din regiune.

Ucraina precizează că nu are nicio legătură cu aceste mesaje si provocări și că nimeni din Ucraina nu este autorul acestui mesaj.

Dacă ar putea avea loc asemenea atacuri, singura care le-ar putea face ar fi Rusia.“, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel