Morți "suspecte" după vaccin? Val Vâlcu arată CIFRELE care demontează totul

În ultima perioadă în România au apărut mai multe decese care au fost asociate în mod greșit cu administrarea vaccinului anti Covid, pentru că imunizarea s-ar fi produs apropiat momentului morții. Jurnalistul Val Vâlcu explică de ce această asociere este făcută în mod greșit, răspunsul fiind în statisticile anuale din țara noastră. 

 

Val Vâlcu spune că peste procesul de vaccinare se suprapun statistic decesele care oricum s-ar fi produs în România. De asemenea, mai spune Vâlcu, interesele de audiență, ori chiar interesele politice ori ale unor conspiraționiști duc la amplificarea acestor evenimente nefericite și ajung să fie puse pe seama vaccinului. 

"În România mor 20 000 de oameni pe lună. Aceasta este statistica medie înregistrată în țara noastră, statistici înregistrate la primării, la instituții, unde este cazul. Dacă se face vaccinare pe 10 milioane de oameni, deci pe jumătate de populație în jumătate de an, rezultă că în această perioadă vor muri minim 120 000 de oameni, indiferent de procesul de imunizare. Din acești 120 000 care mor în 180 de zile, distribuția matematică arată că vor fi persoane care vor muri și în ziua sau în zile apropiate efectuării vaccinului. Sunt oameni care mor în urma unor infarcturi, în urma unor accidente de mașină, de medicamente pe care le iau greșit, sunt oameni care mor de bătrânețe, din toate cauzele de care se moare în timpul anului. Aceasta este statistica. Dacă poate ai vaccina doar 10 oameni, șansele ar fi mult mai mici, dar când se vaccinează milioane de oameni nu are cum să nu se întâmple decese din alte cauze în ziua vaccinării. Este un fenomen de asociere statistică. Așa se ajunge ca prin interese politice sau prin interese de audiență, că teama vinde, prin interese religioase, antivacciniste, ca situația să se amplifice, iar oamenii care nu au un aparat matematic și nu înțeleg fenomenul să asocieze greșit aceste morți. Trebuie să existe o corelație clară între aceste variabile. Tocmai asta fac savanții, cercetătorii: analizează cauza, legătura cauză-efect, se fac corelații statistice, mii de teste până vin vaccinurile, se fac studii clinice," a spus Val Vâlcu. 

Reamintim că în ultimele două zile au apărut mai multe morți suspecte pe care opinia publică le-a legat de administrarea vaccinului fără să existe însă dovezi în acest sens. Mai mult decât atât, autopsiile au arătat că decesele au avut drept cauză afecțiuni preexistente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel