Mort uitat la un an de la Colectiv. Badea, singurul care a reacționat

S-a împlinit un an de la Colectiv, momentul care avea să schimbe un guvern și nimic mai mult. Noii conducători ai României au îmbrăcat haina tehnocrației și au venit la putere luându-le locul politicienilor votați de români.

64 de persoane și-au pierdut viața, în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, după ce la clubul bucureștean Colectiv, din str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, a izbucnit un incendiu. În club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate și rănite. Astăzi, tehnocrații care au venit la putere după tragedia de la Colectiv se pregătesc de alegeri. A fost un fel de trambulină spre politică pentru unii dintre ei. 

Culmea este că la un an de la tragicul eveniment, doi oameni au fost arși de vii. Dormeau. Faceți un exercițiu de imaginație și închipuiți-vă cum este să dormi (pe stradă) și, dintr-o dată, să te trezești cuprins de flăcări. Din senin. Și fără să te poți apăra. Doar să strigi 'ajutor' cât te țin puterile. 

Unul dintre oamenii fără adăpost incendiați săptămâna trecută la Galați a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Victima, în vârstă de 49 de ani, fusese transferată marți la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, la decizia Centrului Operativ pentru Situații de Urgență. Doctorii din Galați insistaseră vreme de patru zile că bărbatul rănit avea nevoie să fie transportat urgent într-o unitate medicală din București. A fost prea târziu pentru el, astăzi nu mai este printre noi. Singura lui vină este că dormea. În frig. Nimeni nu a ieșit în stradă pentru el, nimeni nu a cerut demisii, nimeni nu a cerut nimic pentru că românii nimănui nu contează, deși sunt oameni ca noi, nimeni nu a făcut nimic. Probabil că nici nu s-ar fi aflat dacă imaginile de pe camerele de supraveghere nu ar fi apărut în presă.

[citeste si]

Singurul care a reacționat vehement la drama acestor doi oameni din Galați a fost Mircea Badea. 

"Mi se pare intolerabilă totala lipsă de reacție și de interes față de doi oameni care au pățit ceva îngrozitor, care au fost atacați. La un an de la Colectiv... să nu existe niciun fel de reacție cu privire la niște oameni incendiați de data aceasta INTENȚIONAT de către un scelerat... Acei doi oameni ai străzii nu au suferit un accident exploatabil politic...", a spus Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel