Mormântul lui Enzo Ferrari, ținta unei bande mafiote din Sardinia

Marile ziare italiene de azi („Corriere della Sera”, „La Repubblica”, „La Stampa”) relatează despre neutralizarea unei bande mafiote din Sardinia. Aceasta plănuise să fure rămăşiţele pământeşti ale celebrului fabricant de automobile Enzo Ferrari, mort în 1988 la vârsta de 90 de ani.

 A fost o operaţiune de anvergură a poliţiei italiene, coordonată de Direcţia Districtuală Antimafia din Cagliari, la care au participat 300 de oameni ai legii. Au fost arestate şi încătuşate 34 de persoane de către sectorul special al vânătorilor de munte din Sardinia şi paraşutiştii din Tuscania.

Asaltul asupra rămăşiţelor lui Enzo Ferrari, potrivit conducătorilor bandei, catalogaţi cu un înalt risc criminal, trebuia să servească finanţării principalelor activităţi ale organizaţiei mafiote. Conducătorul bandei, Giovanni Antonio Mereu, în vârstă de 47 de ani, originar din localitatea sardiniană Orgosolo, era cunoscut de poliţia calabreză ca implicat în operaţiuni de trafic de stupefiante şi de armament.

Mormântul lui Enzo Ferrari, protejat de un gard de fier, este vizitat anual de zeci de persoane, admiratoare ale automobilelor sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel