Monti va susține mai multe grupări de centru

mariomonti
mariomonti

Premierul Guvernului italian,

Potrivit ziarului Corriere della Sera, Mario Monti pregăteşte un program de campanie electorală care ar include reforme capabile să marcheze perioada, precum şi măsuri de liberalizare mai profundă decât cele aplicate până în prezent.

Cunoscut ca apropiat de fostul comisar european, publicația informează că premierul italian va susţine un discurs televizat în care îşi va exprima susţinerea faţă de o mai multe grupări de centru - foştii democraţi-creştini din cadrul Uniunii Democraților Creștini (UDC), catolicii federalizaţi de ministrul Andrea Riccardi, laicii şi liberalii reuniţi de patronul Ferrari Luca di Montezemolo. Ministrul Cooperării, Andrea Riccardi, a declarat că premierul îşi va anunţa intenţiile sâmbătă sau duminică, după adoptarea definitivă a bugetului pentru 2013, programată pentru vineri.

Mario Monti este deja senator pe viaţă - neales, ci numit cu puţin înainte de desemnarea sa în funcţia de premier de către preşedintele Giorgio Napolitano -, iar plasarea pe primul loc al unei liste l-ar obliga să demisioneze din acest post şi să candideze pentru un mandat în Camera Deputaţilor. Acest lucru nu l-ar împiedica pe Monti să îşi păstreze toate şansele de a redeveni premier dacă, spre exemplu, coaliţia de centru reuşeşte să obţină o victorie în alegerile legislative prevăzute la 24 februarie. Pentru moment, Partidul Democrat al lui Luigi Bersani este favoritul scrutinului, cu 30-35% din intenţiile de vot. El a promis să menţină direcţia austerităţii impuse de către Mario Monti, dar stimulând mai mult "crearea de locuri de muncă şi echitatea". Silvio Berlusconi este de asemenea candidat în alegerile legislative, dar el afirmă că s-ar retrage în cazul în care Mario Monti ar accepta să conducă "o grupare a moderaţilor", din care să facă parte inclusiv partidul său. Mario Monti este supus presiunii Bisericii Catolice, mediilor economice şi liderilor europeni de a abandona poziţia de tehnocrat şi de a se lansa în politică, cu scopul de a-şi apăra bilanţul şi de a contracara o campanie cu accente populiste (împotriva impozitelor, euro şi Germaniei) lansată de către Silvio Berlusconi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel