Monica Althamer va coordona Serviciile Judeţene de Ambulanţă

Monica Althamer / Captură TVR
Monica Althamer / Captură TVR

Secretarul de stat Monica Althamer va coordona Serviciile Judeţene de Ambulanţă, inclusiv pe cel de la București-Ilfov, conform unui Ordin de numire prezentat marți de Realitatea Plus. 

Secretarul de stat Monica Althamer va coordona Serviciile Județene de Ambulanță și va decide cine va conduce aceste Servicii, dar și Institutul Național de Medicină Legală 'Mina Minovici', arată un Ordin de numire prezentat la Realitatea Plus.

Monica Althamer va mai coordona, pe lângă Serviciile Județene de Ambulanță și Institutul Național de Medicină Legală 'Mina Minovici', și celelalte institute de medicină legală din centrele universitare și județene. Secretarul de stat poate face numiri în funcții ori demiteri. 

Ordinul privind delegația atribuțiile către secretarul de stat Monica Althamer a fost semnat în urmă cu câteva zile de către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

VEZI ȘI: Ioana Mihăilă, ordin prin care sunt modificate condițiile de intrare la psihiatrie

În luna aprilie, Althamer s-a deplasat la SJU Slatina

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Monica Althamer, s-a deplasat la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, pe 21 aprilie, unde a avut loc un incendiu, informa atunci instituția.

„Ministerul Sănătății a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății, se deplasează la fața locului pentru a evalua situația și a discuta cu autoritățile locale privind transferul pacienților”, arăta o scurtă comunicare a Ministerului.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Monica Althamer a făcut voluntariat pe bani. Cine este omul adus de Vlad Voiculescu: De la call center, la Ministerul Sănătății

Cine este Monica Althamer

Monica-Emanuela Althamer, navigator de pacienți la Asociația Magic, ONG-ul fondat de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății în ianuarie 2021. Decizia de numire a Monicăi Althamer, semnată de premierul Florin Cîțu, a fost publicată pe 28 ianuarie, în Monitorul Oficial.

Ea a mai fost secretar de stat la Sănătate, în primul mandat al lui Vlad Voiculescu, când s-a ocupat de relaţiile cu pacienţii. Ea are 42 de ani, este licențiată în Teologie și Limba si literatura engleză la Universitatea de Vest din Timișoara și a fost profesor la Liceul Grigore Moisil din Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel