Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă mortal camarazii cu un Kalașnikov, surprins de camerele de supraveghere - VIDEO

Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă mortal camarazii cu un Kalașnikov, surprins de camerele de supraveghere / Foto: Captură video Daily Mail
Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă mortal camarazii cu un Kalașnikov, surprins de camerele de supraveghere / Foto: Captură video Daily Mail

Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii a fost surprins de camerele de supraveghere.

Momentul înfiorător, în care un soldat al Gărzii Naționale ucrainene a împușcat mortal cinci persoane și a rănit alte cinci într-o fabrică de rachete din estul țării, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Artem Riabciuk a împușcat patru camarazi și o femeie civilă la fabrica de rachete Pivdenmash din Dinpro. Incidentul s-a întâmplat la primele ore ale acestei dimineți, la aproximativ 300 de km de granița cu Rusia, unde sunt staționați 100.000 de soldați ai Kremlinului, scrie Daily Mail. Omorul a avut loc pe fundalul unei invazii ruse iminente, la periferia regiunii Donbas, devastată de război, care este cuprinsă de conflictul dintre rebelii separatiști pro-ruși și trupele guvernamentale din 2014.

Cum s-a întâmplat totul

Soldatul, în vârstă de 21 de ani, a început atacul la ora 4:30 dimineața. Filmarea șocantă îl arată pe bărbatul înarmat pândind la o ușă, înainte de a deschide focul asupra camarazilor săi, la o distanță scurtă. Ulterior acesta sare peste trupurile lor pentru a lua mai multă muniție.

Omul înarmat a fost reținut ulterior, sub amenințarea armei, după ce fugit de la fața locului cu o mașină de ocazie. Ministrul de interne Denis Monastirski a spus că soldatul Artem Riabciuk va suporta 'cea mai strictă responsabilitate prevăzută de lege'. Monastirski a precizat că va fi înfiinţată o comisie specială pentru a investiga toate împrejurările care ar fi putut conduce la crimă. Viceministrul de interne Anton Geraşcenko a declarat că ancheta se va concentra asupra motivului autorului crimei.

"În primul rând, va fi studiată chestiunea dacă militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice în echipa sa”, a spus Geraşcenko. Anchetatorii ar urma să investigheze şi modul în care soldatul a trecut examenul medical în urma căruia i s-a permis să aibă acces la arme. Vezi mai mult AICI.

Cine sunt cei omorâți de soldat

Medicii încă se luptă pentru a salva viețile celor cinci persoane rănite, a spus poliția. Cei care au murit sunt locotenentul principal Oleksandr Buganov, 34 de ani, militarul superior Artyom Levkivskyi, 21 de ani, sergentul junior Oleksandr Drăgan, 24 de ani, soldatul superior Leonid Chernik, 19 ani, și soldatul superior și gardianul civil Vera Lebydinets, 35 de ani.

Răniții sunt: Denis Namestnik, 19 ani, Vladislav Gulida, 22 de ani, Igor Semenchenko, 24 de ani, Zhanna Sharova, 22 de ani și Yevgen Machula, 20 de ani.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris atacul ca fiind „îngrozitor” și a transmis condoleanțe prietenilor și familiei victimelor.

”Mă aştept ca ofiţerii de ordine să ţină publicul pe deplin informat cu privire la toate circumstanţele acestei crime, inclusiv motivele bărbatului înarmat şi cum s-a permis ca incidentul să se întâmple.”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel