Modificări COD PENAL. Cătălin Predoiu, despre "spectacolul cătușelor" - exclusiv

Senatul a votat, cu o majoritate tinzând spre 80%, modificări la Codul Penal, care vor tempera spectacolul cătușelor, ca și arestarea preventivă pentru infracțiuni săvârșite de "gulerele albe".

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, invitat la DC News Live, a vorbit despre acest subiect. El a spus că "spectacolul cătușelor" este folosit ca pretext pentru a slăbi cadrul legislativ. 

Întrebat dacă sprijină aceste modificări în ceea ce privește Codul Penal, Cătălin Predoiu a zis: "Categoric nu! Vorbim despre lege sau despre "spectacolul cătușelor"? Nu are nicio legătură legea cu spectacolul. Spectacolul îl fac oamenii. Vedeți... când vorbim despre spectacol... toată lumea arată cu degetul spre procurori. Nu arată nimeni cu degetul spre avocații care scurg informații în presă, nu arată nimeni cu degetul către inculpații care fac acel spectacol și caută acel spectacol arătându-și cătușele în buza DNA-ului".

"Spectacolul cătușelor este un pretext pentru a slăbi cadrul legal anticorupție. Din punct de vedere tehnic-juridic este o aberație pentru că dacă veți citi textul articolului din Codul de Procedură Penală veți vedea că suspiciunea rezonabilă se formează pe bază de probe. Deci este o falsă problemă. Nu poți să ai o suspiciune rezonabilă doar pentru că te uiți la un dosar sau la un inculpat", a mai spus Cătălin Predoiu la DC News.

"Calitatea de senator înseamnă și obligații. Trebuie să înțelegi ce înseamnă mecanisme de cooperare și verificare, și ce înseamnă Schengen. Îmi pare rău să spun", punctat Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel