Modificarea codurilor penale. Ciuvică: E decizia corectă

Dezia anuțată de Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la modificarea codurilor penale este, din punctul de vedere al lui Mugur Ciuvică, una corectă, dar cu un amendament.

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că, în privința modificării codurilor penale, nu va exista nicio ordonanță de urgență sau asumare a răspunderi. Mugur Ciuvică susține că varianta ordonanței, deși nu ar fi fost o mare probemă, ar fi generat atacuri ulterioare. "Dacă ar fi mers pe ordonanță de urgență, ceea ce n-ar fi fost o mare problemă, după părerea mea, s-ar fi expus unor atacuri politice ulterioare care ar fi durat în timp și ar fi afectat partidele. Toți ar fi legat chestia asta, evident, de condamnarea lui Dragnea, schimbarea de program, toți ar fi spus că faceți ca ăia pe care îi criticați, etc.


Ordonanța de urgență "ar fi avut un avantaj"

"Dar ar fi avut ordonanța de urgență un avantaj. S-ar fi bucurat de această ordonanță de urgență cei care stau, de exemplu, nevinovați în pușcării. O specie de nazist sindical spunea că sunt doar 73, de parcă dacă sunt doar 73 de oameni care stau acum în pușcărie pe un articol neconstituțional e în regulă. Să nu fie peste mie, că atunci sunt probeleme, știți... (...) Între 3 luni și 5 luni durează dacă trec legile în mod normal prin Parlament în funcție de cât poate să tragă de timp opoziția împreună cu Iohannis. Dar cred că, una peste alta, e decizia cea mai corectă să treacă prin Parlament din mai multe puncte de vedere e mai bine așa, cu amendamentul că sunt oameni care o să mai sufere câteva luni", a mai spus Ciuvică la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel