Modificare cod penal. Klemm, ambasadorul SUA laudă România

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat marţi, la Galaţi, la o întâlnire cu presa, că România, îmbrăţişând valorile şi instituţiile democratice, a devenit un model pentru întreaga lume. 

Diplomatul american şi-a exprimat speranţa că orice guvern va lua măsuri care să consolideze instituţiile democratice pentru a câştiga lupta împotriva corupţiei şi nu care să slăbească instituţiile democratice. 

"România, îmbrăţişând valorile democratice şi instituţiile democratice, a devenit un model pentru întreaga lume. Sperăm că orice guvern va lua măsuri care să consolideze instituţiile democratice şi să continue eforturile de a câştiga lupta împotriva corupţiei şi nu va lua măsuri care să slăbească instituţiile democratice", a spus Klemm. 

Întrebat dacă rezultatele luptei anticorupţie din România trebuie privite cu rezerve, ţinând cont de faptul că MCV-ul a fost prelungit cu încă un an de către Comisia Europeană, Klemm a răspuns: "Am sprijinit ferm lupta anticorupţie a României, iar SUA au sprijinit toate eforturile României de luptă anticorupţie în instituţiile juridice. În ceea ce priveşte raportul MCV nu sunt calificat să comentez". 

Ambasadorul a spus că România are o creştere economică puternică şi contribuţii semnificative la securitatea naţională şi NATO. 

România are o creştere economică puternică şi ar fi indicat ca această creştere să se îndrepte către investiţii, nu consum. România are, de asemenea, contribuţii semnificative la securitatea naţională şi NATO. Parteneriatul nostru strategic se bazează pe o colaborare puternică în domeniul securităţii militare, aplicării legii, neproliferării armamentului de distrugere în masă; luptăm împotriva traficului de droguri", a spus înaltul oficial american, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel