Modernizarea ELCEN și RADET necesita investiții de 1,8 miliarde euro

Modernizarea sistemului centralizat  de termoficare din Capitală necesita investiții de circa 1,8 miliarde euro. Estimarea a fost făcută, miercuri, de Sorin Chiriță, administrator special RADET București.

Modernizarea CET-urilor Elcen necesită investiții de aproximativ 1 miliard de euro, în timp ce pentru modernizarea întregului sistem centralizat de energie termică gestionat de RADET, în momentul de față, sunt necesari 800 de milioane de euro, a anunțat Sorin Chiriță, administrator special RADET București, în cadrul forumului "Strategia Energetică a Capitalei".

"Noua societate energetică, avizată spre înființare de către Consiliul General al Municipiului București, ieri, își propune să fie producător și furnizor de energie electrică, nu transportator și distribuitor, iar investițiile pe care ni le propunem sunt de fapt în coordonare și completare cu aceste noi investiții. Ca o sumă a investițiilor pe care o propunem pentru modernizarea sistemului centralizat de alimentarea cu energie termică și co-generare, aceasta se ridică la aproximativ 800 de milioane euro - un miliard de euro, pentru modernizarea CET-urilor ELCEN. De asemenea, aproximativ 800 de milioane de euro sunt necesari pentru modernizarea întregului sistem centralizat de energie termică gestionat de RADET, în momentul de față. Mai punem 20 — 30 de milioane de euro pentru noile surse de co-generare și aici am exclus proiectul POIM pentru stația de tratare termică a deșeurilor, care deja este în lucru. Avem studiul de fezabilitate în elaborare și noua societate energetică asta va face — va gestiona și această stație. Prin noua societatea energetică nu e decât ceva complementar față de ceea ce produce ELCEN și RADET", a menționat Chiriță, citat de Agerpres.

Reprezentanți ai autorităților publice locale, ai instituțiilor de reglementare din domeniul energiei, dar și din companiile de profil au participat, miercuri, la Palatul Parlamentului, la forumul intitulat "Strategia Energetică a Capitalei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel