Modernizare Craiova- Cetate Dolj. Shhaideh, contract de 170 milioane lei

Diana Popescu / 07 iun 2017 / 18:52 Salveaza PDF Comentarii

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a semnat miercuri un contract de aproape 170 milioane lei, finanţat prin POR, pentru modernizarea DJ 552 din judeţul Dolj.

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, prin acest proiect care vizează modernizarea a 67,571 km din DJ 552, Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Vîrtop - Caraula - Cetate din Dolj, drum conectat la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), vor fi construiţi şi 21,23 km de piste pentru biciclişti, 14 staţii de autobuz pentru transport public de persoane, precum şi elemente suplimentare destinate creşterii siguranţei rutiere. 

'Este un proiect extrem de important atât pentru judeţul Dolj, cât şi pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, de acest drum judeţean beneficiind nu doar cei peste 300.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din zonă, dar şi agenţi economici şi potenţiali investitori, operatori de transport, participanţi la trafic, turişti. Mă bucur că putem finanţa proiecte care vin în sprijinul autorităţilor publice locale prin crearea de condiţii optime pentru dezvoltarea comunităţilor şi a infrastructurii de bază', a afirmat Shhaideh, citată în comunicat. 

Valoarea totală a investiţiei este de 169.355.115,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 165.434.908,36 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului). 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27