Model de 14 ani, mort de epuizare

O agenție chineză de modelling a negat luni că a supus-o la o muncă epuizantă pe o adolescentă rusoaică de 14 ani care a murit la câteva zile după ce a participat la Săptămâna Modei de la Shanghai, informează AFP.

Moartea fetei, vineri, într-un spital din China a relansat dezbaterea privind condițiile de lucru ale modelelor străine care lucrează în această țară, dintre care multe provin din țări din fosta URSS.

Vlada Dziuba a început să aibă amețeli marțea trecută. Ea a fost spitalizată a doua zi, însă sănătatea sa s-a deteriorat rapid.

Ziarul rus de limbă engleză The Siberian Times susține că fată a murit de meningită, agravată de o stare profundă de epuizare.

"Regretăm că am pierdut un înger", a scris duminică seara agenția de modelling ESEE într-un comunicat postat pe rețeaua de socializare chineză Weibo.

Potrivit acesteia, adolescenta a început să se simtă rău la 24 octombrie, la șase zile după sfârșitul Săptămânii modei.

Directorul general al ESEE, Zheng Yi, a declarat pentru ziarul Global Times că tânăra a lucrat opt ore pe zi, în deplină conformitate cu reglementările chineze.

"Domnișoara Dziuba a lucrat în 16 reprize în timpul șederii sale de două luni în China și a beneficiat de pauze regulate în timpul activității sale", a dat asigurări acesta pentru cotidianul menționat.

Niciun reprezentant al Săptămânii modei sau al autorităților ruse din China nu a publicat încă o reacție oficială în acest caz, relatează Agrpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel