Mobilizare pentru a salva de la inundaţii oraşul Băbeni

Breșa de la Băbeni, prin care apa curgea către zona locuită de la periferia orașului, a fost închisă.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a fost informat miercuri dimineață de către directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Victor Sandu, că în jurul orei 08.30, cea de-a doua breșă formată ieri la confluența pârâului Stăncălău cu râul Bistrița a fost închisă în totalitate.

Menționăm că marți seara ministrul Ioan Deneș, aflat în județul Vâlcea pentru a coordona echipele de intervenție din zonele cu potențial de risc la inundații, a dispus conducerii ANAR să închidă cât mai rapid breșa care avea o lungime de aproximativ 25 metri și, de asemenea, să rămână la fața locului până când lucrarea va fi finalizată.

Totodată, ministrul Apelor și Pădurilor i-a solicitat directorului Direcției Managementul Riscului la Inundații și Siguranța Barajelor din cadrul MAP, Altan Abdulamit, să supravegheze, de la fața locului, lucrările de închidere a breșei.

Pentru punerea în siguranță a zonei, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea a utilizat 14 stabilopozi de 4.5 t, 55 de basculante (a 15t fiecare) cu anrocament (îngrămădire de beton, bolovani, piatră etc. care formează diguri sau platforme de întărire), echipele de intervenție rapidă acționând cu 1 excavator, un buldozer și un buldoexcavator.

Prin închiderea celor două breșe formate marți, ca urmare a debitelor crescute ale pârâului Stăncălău și râului Bistrița, apa nu mai curge către zona locuită de la periferia orașului Băbeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel