Mobilizare la Barcelona împotriva independenţei Cataloniei

Militanţii împotriva independenţei Cataloniei au manifestat duminică la Barcelona, cerând încetarea violenţelor care au avut loc toată săptămâna în capitala Generalităţii Catalonia, informează Reuters.

În faţa a sute de susţinători, Albert Rivera, liderul partidului Ciudadanos şi susţinător al menţinerii Cataloniei în componenţa Spaniei, a acuzat de asemenea guvernul central al socialistului Pedro Sanchez că nu a depus suficiente eforturi pentru a pune capăt tulburărilor.

"Oamenii nu-şi mai pot duce copiii la şcoală, nu-şi mai pot deschide magazinele", a spus el. "Avem nevoie de un guvern spaniol care să îi protejeze pe cei vulnerabili', a adăugat liderul Ciudadanos.

Condamnarea luni de către Tribunalul Suprem spaniol a nouă lideri separatişti catalani la pedepse grele cu închisoarea, între nouă şi 13 ani, a provocat un val de indignare în Catalonia, unde au avut loc ample manifestaţii de protest marcate de confruntări violente cu forţele de ordine, care s-au soldat cu sute de răniţi.

Un poliţist şi un manifestant se află în continuare în stare critică, a anunţat duminică edilul general al Barcelonei, Ada Colau, care se opune mişcării de secesiune. Ea a spus că mai multe persoane şi-au pierdut un ochi după ce au fost lovite de gloanţele de cauciuc trase de poliţie.

"Violenţele scad în intensitate, dar continuăm să lucrăm pentru ca acestea să nu existe", a declarat la rândul său ministrul de interne în exerciţiu, Fernando Grande-Marlaska, în cadrul informării sale zilnice despre tulburările în masă. Ministrul a spus că 288 de poliţişti au fost răniţi şi că poliţia a arestat 194 de persoane de la începutul protestului. AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel