Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. 8.000 de locuitori din Voluntari, în pelerinaj la Iași

Pentru cel de-al zecelea an consecutiv, locuitorii din  Voluntari merg în pelerinaj la moaștele Sf. Cuvioase Parascheva. Deplasarea este organizată, ca de fiecare dată, la initiațiva edilului, Florentin Costel Pandele, cu aprobarea Consiliului Local.

În cele 150 autocare ce pleacă spre Iași vineri, 9 octombrie 2015, ora 17.00, din fața Catedralei Ortodoxe cu hramurile „Intrarea Domnului Iisus în Ierusalim" şi „Sfânta Cuvioasă Parascheva", se vor afla peste 8.000 de voluntăreni.

Convoiul de autocare va fi însoțit de echipaje ale Poliției locale și de ambulanțe aparţinând Consiliului Local Voluntari, ce vor asigura deplasarea în siguranță a pelerinilor.

"Cu credință în suflet mă voi îndrepta, alături de cel mai mare grup de pelerini, spre Iași pentru a prăznui pe Sfânta Cuvioasa Parascheva, protectoarea spirituală a orașului nostru. La solicitarea oamenilor, ne rugăm, înainte de plecare, în fața catedralei din Voluntari, cea mai mare biserică din România ce poartă hramul sfintei. Pelerinajul pentru a ne închina la cinstitele odoare ale Sfintei Cuvioase Parascheva a devenit mai mult decât o tradiție pentru locuitorii din Voluntari, este modul de a a mulțumi sfintei pentru ocrotirea ce ne-a dăruit-o, alăturându-ne rugăciunile fraților noștri întru credință", a afirmat primarul orașului Voluntari, Florentin Costel Pandele.

[citeste si]

Din anul 2005 Instituția Primarului Orașului Voluntari organizează în luna octombrie pelerinaj la Moaștele Sf. Cuvioase Parascheva, aflate la Iași. Numărul persoanelor care participa la această acțiune a crescut în fiecare an, astfel încât voluntărenii sunt cel mai mare grup organizat ce participă la manifestările religioase de la Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel