Moartea lui Fidel Castro: Kim Jong-un, mesaj pentru Raul Castro

Liderul nord-coreean Kim Jong-un regretă moartea fostului președinte cubanez Fidel Castro, pe care îl descrie într-un mesaj de condoleanțe ca pe "liderul suprem al revoluției cubaneze" și "adevăratul lider al poporului", transmite agenția oficială de presă de la Phenian.

În mesajul transmis, Kim Jong-un subliniază că "Fidel Castro Ruz a onorat suveranitatea și demnitatea Cubei" și "a excelat prin dăruirea sa pentru poporul cubanez".

Scrisoarea de condoleanțe este adresată actualului președinte al Cubei, Raul Castro, fratele celui decedat vineri, la vârsta de 90 de ani.

"Deși tovarășul Castro a murit, nobilele realizări pe care le-a lăsat moștenire vor străluci în inimile celor două popoare ale noastre și în inimile tuturor oamenilor progresiști", mai scrie președintele Coreei de Nord.

Fidel Castro a vizitat o singură dată Coreea de Nord, în 1986, când s-a întâlnit cu fondatorul regimului comunist nord-coreean, Kim Ir-sen, și cu fiul și moștenitorul acestuia la conducerea țării, Kim Jong-il, tatăl actualului președinte de la Phenian, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel