MNIR împlinește 45 de ani

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) celebrează 45 de ani de existență printr-o amplă serie de evenimente care vor avea loc în perioada 8-12 mai.

Manifestările dedicate aniversării debutează luni, cu deschiderea oficială la care vor participa înalți demnitari, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din România, parteneri, susținători și colaboratori apropiați ai instituției. 

Cu această ocazie va fi inaugurată expoziția "MNIR 45", care prezintă istoricul Palatului Poștelor — clădirea-simbol a Bucureștilor—, constituirea, evoluția și colecțiile muzeului, publicațiile proprii, proiectele virtuale și planurile de viitor.

La finalul zilei va avea loc un recital de muzică clasică susținut de elevi ai Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti".

Ziua de 9 mai este dedicată specialiștilor muzeului, în prima parte a zilei, seniorii MNIR urmând a face o scurtă trecere în revistă a carierei lor științifice, precum și a experiențelor memorabile avute în cadrul instituției. În partea a doua, vor avea loc prezentări ale secțiilor de specialitate.

La ora 18,00 va avea loc vernisajul expoziției "Sarmizegetusa — începuturile Daciei romane", care prezintă date științifice și bunuri culturale de primă importanță rezultate prin săpăturile arheologice de dată recentă realizate în cuprinsul acestui oraș antic.

Miercuri, 10 mai, începând cu ora 11,00, vor avea loc proiecții de filme, reportaje și documentare având ca subiect Muzeul Național de Istorie al Republicii Socialiste România, realizate în epocă de Televiziunea Română.

În data de 11 mai, de la ora 11,00, se va desfășura ceremonia de acordare a premiilor MNIR pentru mass-media, în cadrul căreia vor fi oferite diplome aniversare, în semn de apreciere, jurnaliștilor care au dovedit profesionalism în promovarea activităților organizate de muzeu.

În aceeași zi, de la ora 16,30, va avea loc, în prezența procurorului general al României, Augustin Lazăr, o nouă proiecție a filmului "The Hunt for Transylvanian Gold".

Aniversarea continuă vineri, 12 mai, cu ateliere educative și de creație, care valorifică bogatul patrimoniu al muzeului.

Accesul publicului la activitățile aniversare din zilele de miercuri, joi și vineri (10-12 mai) este gratuit. De asemenea, în perioada 4-14 mai, MNIR poate fi vizitat gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel