MMFPSPV, decizie privind copiii rămași orfani după tragedia de vineri

Copii minori rămași orfani după decesul mamei lor în tragedia de la Clubul Colectiv vor fi preluați în îngrijire de către mătușa acestora, informează Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

"În urma anchetei sociale desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și de Direcția de Asistență Socială a sectorului 3 în cazul celor patru copii minori rămași orfani după tragedia de vineri, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice anunță următoarele măsuri:

- Măsura plasamentului celor patru minori. Aceștia vor fi preluați în îngrijire de mătușa lor;

- Acordarea a 600 lei lunar pentru fiecare copil, ca urmare a stabilirii măsurii de protecție specială;

- Acordarea unui ajutor de urgență familiei, în cuantum de 5.000 lei de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Instituțiile și autoritățile cu atribuții vor acorda în continuare asistență și sprijin celor patru copii minori, precum și surorii acestora, care a depășit vârsta majoratului", se precizează în comunicatul de presă al MMFPSPV transmis, duminică, redacției.

O femeie, în vârstă de 38 de ani, s-a numărat printre persoanele care au decedat vineri în incendiul din Club Colectiv. Ea avea cinci copii, dintre care patru minori. Era femeie de serviciu și lucra "la negru" în clubul Colectiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel