Mitul "Tom și Jerry", spulberat. De ce să nu-i dai pisicii să mănânce lapte sau brânză

captură video
captură video

Vedem în desenele animate cu Tom și Jerry cum motanul cu blană albastră e înnebunit după bolul cu lapte pe care încearcă mereu să-l țină cât mai departe de șoricelul pofticios. Dar este adevărat că pisicile mănâncă lapte sau produse din lapte?

Este o concepție greșită că laptele și brânza ar fi hrana perfectă pentru pisici. În realitate, majoritatea pisicilor adulte sunt intolerante la lactoză, potrivit Reddit. Pisicile hrănite, ca în desene, cu lapte și cașcaval pot dezvolta probleme digestive grave până la stare de rău generală și chiar toxiinfecție alimentară cu episoade persistente de diaree, vărsături și disconfort gastric.

Din punct de vedere nutrițional, cea mai bună opțiune este hrana specială pentru pisici, uscată și umedă, care este formulată pentru a le furniza toate vitaminele și mineralele necesare. Dacă totuși dorești să le mai dai și altceva în afară de bobițe și plicuri, ar fi bine să alegi gustări speciale pentru pisici sau alimente adecvate pentru ele, care pot fi găsite în magazinele pentru animale de companie, cum ar fi carne uscată, recompense cu cremă sau chiar supe pentru pisici.

Reține că pisicuțelor nu trebuie să le dai niciodată lapte din comerț sau brânzeturi. Laptele matern în perioada de după naștere e suficient pentru ca pisicuța să-și ia nutrienții de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. Este important să consulți un medic veterinar pentru a obține recomandări specifice pentru dieta pisicii tale, deoarece nevoile nutriționale pot varia în funcție de vârstă, greutate și starea generală de sănătate a animalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel