Mistreții se plimbă nestingheriți prin Budapesta și atacă atunci când sunt încolțiți / VIDEO

Mistreții se plimbă nestingheriți prin Budapesta și atacă atunci când sunt încolțiți  /  Sursă foto: Captură Youtube
Mistreții se plimbă nestingheriți prin Budapesta și atacă atunci când sunt încolțiți / Sursă foto: Captură Youtube

Tot mai mulți porci mistreți caută hrană în curțile din Budapesta și atacă atunci când sunt încolțiți.

O cireadă de mistreți a fost filmată recent pe străzile elegantului district 11 al Budapestei, relatează portalul Budapest Autósok. Mistreții care locuiesc în pădure se aventurează tot mai des pe terenurile agricole din apropiere pentru hrană și intră în așezările umane numai în perioadele foarte secetoase, când terenurile agricole nu le mai asigură necesarul de hrană.

„Mistreții obișnuiau să fie activi doar ziua și numai din cauza oamenilor a fost forțați să treacă la un stil de viață activ noaptea. Adaptarea lor este destul de uluitoare, învață incredibil de repede, pentru că aceste animale sunt super inteligente”, a declarat pentru portal Zsolt Bene, managerul parcului Budakeszi.

El a spus că principalul motiv pentru care mistreții vizitează orașul este abundența de grădini bine udate, care sunt pline de viețuitoare, fructe căzute și legume rădăcinoase. Totuși, Bene a adăugat că în anii trecuți nu a existat niciun atac de mistreț, deoarece animalele se plimbau de obicei noaptea și erau văzute doar de câini.

În ciuda vânătorii intense, populația de mistreți din Ungaria este în creștere. Potrivit ultimei estimări din 2019, țara avea o populație de aproximativ 83.000 de mistreți, în ciuda faptului că în acel an vânătorii au împușcat aproape 160.000. Abundența lor a dus și la o scădere bruscă a prețurilor cărnii de vânat. Țara vinde 90% din carnea de vânat pe piețele externe, potrivit RMX.

Invazie de mistreți la Roma. Zeci de godaci fac incursiuni la benzinării, pe trotuare și în parcuri

În timp ce mistreții fac incursiuni tot mai îndrăznețe în Capitala Italiei, politicienii nu știu ce măsuri să ia pentru a combate invazia. Primarul Romei a lansat acțiuni legale împotriva regiunii înconjurătoare Lazio, acuzând oficialii regionali că nu au controlat numărul de mistreți din mediul rural.

Virginia Raggi spune că oficialii regionali nu fac suficient pentru a face față primejdiei porcine, cu rezultatul că mistreții sunt văzuți în mod regulat mâncând din grămezi de gunoi, plimbându-se pe marginea drumurilor și făcând incursiuni în stațiile de autobuz. 

„Prezența imensă și necontrolată” a mistrețului la Roma a fost rezultatul eșecului guvernului regional de a pune în aplicare „un plan de management eficient”, a spus ea.

O turmă de mistreți a provocat panică în rândul cumpărătorilor de lângă o piață aglomerată din nordul orașului.

Totuși, criticii Virginiei Raggi, care este primar de cinci ani, spun că este parțial vinovată de invazia de mistreți din cauza eșecului ei de a rezolva criza de gunoi a orașului. Potrivit acestora, coșurile de gunoi devin tot mai pline și deșeurile pot deveni o atracție pentru mistreți. Aceștia o acuză că a încercat să obțină puncte politice înainte de alegerile municipale din Roma din octombrie, când speră să fie realeasă (citește continuarea și vezi imagini AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel