„Mireasa jihadistă” Begum a pierdut procesul cu guvernul Marii Britanii. S-a creat un precedent

Fata plecase la 15 ani în Siria pentru a se alătura Isis
Fata plecase la 15 ani în Siria pentru a se alătura Isis

Shamima Begum, o femeie care a părăsit Marea Britanie la 15 ani pentru a se alătura grupării teroriste Stat Islamic, în Siria, a pierdut procesul de la Curtea Supremă.

Conform The Guardian, decizia Curții Supreme este un test foarte important și controversat al politicii britanice de a lăsa fără cetățenie persoanele care s-au alăturat Isis și care sunt reținute în acest moment de grupurile siriene kurde fără proces.

Președintele Curții, Lordul Reed, a transmis că judecătorii au decis unanim împotriva lui Begum și în favoarea ministrului de Interne britanic, Priti Patel. Astfel, femeia de 21 de ani nu va putea să reintre în Marea Britanie pentru a se apăra în cazul său și nu va reprimi cetățenie britanică în timp ce este reținută în Siria.

Context

Begum a părăsit Marea Britanie acum șase ani, la doar 15 ani, alături de două prietene de la școală. Aceasta s-a alăturat Isis și a fost descoperită de un jurnalist, în 2019, într-o tabără de prizonieri. La acel moment, ministrul de Interne Sajid Javid i-a eliminat cetățenia britanică, explicând că poate cere cetățenie în Bangladesh, țara originară a părinților ei.

„Nu sunt soluții simple, dar orice încălcare a drepturilor și libertăților la care este supusă această persoană este consecința directă a acțiunilor extreme pe care ea și alții le-au luat”, a argumentat ministrul de la acel moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel