Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, după seismele din Turcia, despre legătura cu România

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, previziune sumbră după seismele din Turcia: Numărul de morți ar crește
Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, previziune sumbră după seismele din Turcia: Numărul de morți ar crește

Turia a fost zguduită, luni la prânz, de un alt cutremur devastator, estimat la magnitudinea de 7,5. Seismul vine după ce țara a fost deja devastată de cutremurul cu magnitudinea 7,8, care a lovit în jurul orei 4 dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. 

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a explicat la emisiunea NEWS PASS, de la postul B1, că numărul de morți ar putea crește.

"Mă aștept să fie efecte grave, chiar și la numărul de morți. Situația din România e simplă, deoarece cutremurele, care au apărut la noi în țară, după cel din Turcia, sunt de suprafață. Pot fi legate de cel din Turcia, dar undele seismice generate au fost suficient de puternice ca sa declanșeze cutremure mici în România. O altă explicație ar putea fi ca seismele din țara noastră să fi apărut întâmplător. România nu se află pe acea falie tectonică unde s-au produs cutremurele din Turcia", a explicat Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Reamintim că autoritățile de la Damasc au anunțat că zonele Alep, Latakia și Hama au fost puternic afectate.  Ankara a solicitat asistență internațională iar Israelul este printre primele țări care au anunțat că vor trimite ajutoare de urgență în Turcia.

Citeste si: Un alt cutremur extrem de puternic a lovit Turcia. România a trimis două aeronave de sprijin / video

“Suntem pregătiți să oferim prietenosului popor turc asistența necesară”, a comunicat și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.  “Pregătiți să ajutăm”, a scris pe Twitter și premierul României, Nicolae Ciucă. În Siria, președintele Bashar al-Assad a convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Miniștri.

Cutremur de 7,8 grade în Turcia - sute de morți. Update 4: România răspunde apelului de sprijin venit din partea Ankarei / Foto - Video

Zeci de replici au fost resimțite inclusiv în Cipru, Liban și Israel, inclusiv la Ierusalim. 

 Cinci cutremure au avut loc și în România, cel mai puternic de 4,5 grade, în jurul orei 3:30, la o adâncime de 20 de kilometri, în zona Vrancea-Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel