Mircea Geoană și Cristian Burci, chemați în instanță în Dosarul ”Mită la PSD”

Mircea Geoană a fost audiat, joi, la Curtea de Apel București, în calitate de martor, în procesul în care sunt judecați Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae, pentru fapte de corupție în legătură cu finanțarea campaniei electorale a PSD din 2009.

Răspunzând întrebărilor puse de judecători, Mircea Geoană a arătat că nu a avut cunoștință de încheierea unui contract între compania Interagro și Insomar. El a precizat că, în calitate de președinte al PSD, nu a avut atribuții în legătură cu finanțarea campaniei electorale din 2009.

De asemenea, Mircea Geoană a declarat că îl cunoaște pe Bunea Stancu, acesta fiind președintele organizației PSD Brăila, însă a adăugat că nu a avut nicio discuție cu acesta legată de numirea unor miniștri, în eventualitatea în care ar fi devenit președinte al României.

Fostul lider PSD a adăugat că l-a întâlnit de câteva ori pe Ioan Niculae, însă doar în cadrul unor evenimente "sociale", cum ar fi o întâlnire la mare, dar că nu s-a pus problema să intervină la Guvern pentru a sprijini compania Interagro.

Citește și: DNA. Viorel Hrebenciuc,  denunț împotriva lui Mircea Geoană din campania prezidențială

"Am fost martor și la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpați. Am revenit aici, în aceeași calitate de martor la Curtea de Apel București, unde mi-am menținut în integralitate declarațiile făcute în prima instanță", a spus senatorul la ieșirea din sala de judecată, conform Agerpres.

Mircea Geoană a subliniat că nu există nicio legătură între el și omul de afaceri Ioan Niculae.

La acest termen au mai fost citați în calitate de martori cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea, și patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel