Mircea Diaconu, despre noul Guvern: Premierul nu îl decide preşedintele României

Mircea Diaconu / foto AGERPRES
Mircea Diaconu / foto AGERPRES

Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidențiale, susține că premierul nu îl decide preşedintele României.

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, susţinut de către Pro România şi ALDE, Mircea Diaconu, a atras atenţia, joi, asupra faptului că nu preşedintele României este cel care decide premierul, scrie Agerpres. 

Diaconu a declarat, în cadrul unei întâlniri cu electoratul din Botoşani, că primul-ministru este decis "de jocul politic", iar şeful statului este cel care "dă greutate" prin jurământul de credinţă depus în faţa sa.

"Premierul nu îl decide preşedintele României. Îl decide jocul politic şi mai ales votul cetăţenilor. De acolo decurge un prim-ministru şi e vorba de o asumare a unui partid care a câştigat alegerile. El desemnează, el numeşte, el mizează pe unul dintre dânşii. Acela este semnalat preşedintelui, care e obligat, apropo de ce se întâmplă astăzi, să detecteze o posibilă majoritate cu bună credinţă şi, abia după ce există majoritatea asta cu bună-credinţă şi solidă, ea spune cine trebuie să fie prim-ministru, el îl desemnează, ei fac guvernul, guvernul şi programul de guvernare", a afirmat Diaconu.

Desemnarea premierului, ”o căsătorie”

El a comparat desemnarea premierului cu o căsătorie, la care ofiţerul de stare civilă nu alege unul dintre soţi, ci doar consfinţeşte decizia acestora.

"Nu preşedintele face numirea asta. El îi dă greutate, prin actul final, jurământul şi aşa mai departe. Exact ca la căsătorie. Nu ofiţerul stării civile îţi alege nevasta. Ţi-o alegi tu singur şi vii la el, iar el cu autoritatea lui zice: 'Poftim! Sunteţi de azi înainte soţ şi soţie'", a mai adăugat candidatul Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel