Mircea Badea, șocat de Victor Ponta. Lecția pe care i-a dat-o

Mircea Badea - Victor Ponta la Antena 3
Mircea Badea - Victor Ponta la Antena 3

Mircea Badea s-a arătat șocat de modul de a gândi a lui Victor Ponta, președintele Pro România.

Mircea Badea a vorbit despre întrebarea pe care Victor Ponta ar pune-o în cazul unui referendum pe justiție dacă ar fi președintele România. 

"Nu știu ce întrebare va pune președintele, dar vă spun ce întrebare aș pune eu: "Sunteți de acord ca cei condamnați definitiv să nu mai fie deputați, senatori, miniștri?". Eu vorbesc despre un referendum la care eu aș vota DA", a spus Victor Ponta.

Mircea Badea, lecție juridică simplă pentru Victor Ponta după întrebarea la referendum

Mircea Badea a comentat acest subiect.

"Deci Victor Ponta a zis că, dacă ar fi în locul lui Iohannis, ar pune o întrebare care să-l oprească pe Liviu Dragnea din posibilitatea de a mai ocupa funcții înalte în stat. Domnul Ponta ar face referendum gândindu-se la Dragnea. E bine să știm cum ar folosi o treabă de mobilizare națională în legătură cu cariera politică a unei persoane.

Vă reamintesc că Ponta nu este inginer sau pictor, a fost procuror, apoi avocat, a făcut Dreptul. Cu atât mai rău este că ar pune următoarea întrebare - "Sunteți de acord ca cei condamnați definitiv să nu mai fie deputați, senatori, miniștri?".

Ok, îl urăști pe Dragnea, dar asta îți orbește complet rațiunea?! Îți anulează toți anii pe care i-ai făcut la Drept? Care este diferența dintre un deputat și senator și un ministru? Vă spun eu: deputații și senatorii sunt aleși prin vot de popor. Ministrul nu este ales, ci numit și validat prin vot de Parlament. Deputatul sau senatorul este ales prin vot direct de către cetățean.

Atenție, domnule Ponta, știu că ați făcut Dreptul, sunt absolut șocat de această întrebare USR-istă. De la USR-iști nu ai pretenții, dar unul care a fost avocat, procuror, a făcut Dreptul... să spună asemenea monstruozitate USR-istă... Domnule Ponta, a alege și a fi ales face parte din drepturile fundamentale ale omului. Să fii numit ministru nu face parte din drepturile fundamentale ale omului. Este o diferență imensă, ca statut juridic, între a fi senator, deputat sau președinte și a fi numit ministru. Drepturile fundamentale ale omului nu pot fi interzise decât temporar și pe baza Codului de Procedură Penală. Cât de mult să-l urăști pe Dragnea încât să vii cu un astfel de cretinism? Domnule Ponta, ceea ce ați spun este un cretinism, mai mult decât atât - un USR-ism”, a spus Mircea Badea.

VEZI ȘI: Chirieac: Acest ministru e ca în zicala cu prostul harnic. Ucide presa din Europa de Est



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel