Mircea Badea l-a făcut om pe Zoso. Paradoxul cu 'celebrul' blogger

Mircea Badea l-a făcut celebru pe Zoso.

În urmă cu vreo zece ani, realizatorul TV a vorbit pentru prima dată despre Vali Petcu într-o emisiune. Mare greșeală, ar putea spune unii, iar de atunci, acest blogger nu a făcut altceva decât să se ascundă în spatele unui laptop și să arunce cu noroi. Dacă nu era Mircea Badea, Zoso probabil ar fi rămas cu 100-200 de cititori pe zi. Puțină lume i-a scăpat. A luat la rând profesori, jurnaliști și diferite vedete. Îi place să îi înjure mai ales pe ziariștii de la Antena 3 pentru că așa îi crește traficul. Și, ce să vezi, cel mai bine îi merge când îl atacă pe Mircea Badea, omul care l-a făcut, de altfel, celebru.

Cine este Zoso?

Asta se întreabă toată lumea. Dacă ar fi să-l credem pe cuvânt, îl cheamă Vali Petcu, are aproape 40 de ani și este blogger. Prin 2009 s-a mutat în Brașov, "pentru a fi mai aproape de București", după ce a stat în Oradea și Germania. I-a luat un interviu lui Traian Băsescu. Poate președintele îi știe și adresa. Mai merge la câte un eveniment; în curând se va duce la Webstock unde va vorbi despre ce știe să facă mai bine. Toate astea fiind spuse, ce să vezi... Zoso nu poate fi găsit.

VEZI ȘI: Zoso, singura persoană publică din România care nu poate fi găsită. Tu ai văzut-o?

Unde este Zoso?

Horea Bădău, lector universitar doctor, autorul primului manual de Social Media din România, a povestit - pentru DC News - o situație incredibilă care se petrece în justiția din România.

Horea Bădău l-a dat în judecată pe blogger-ul Valentin Petcu, alias Zoso, pentru defăimare, însă dosarul riscă să fie respins de Tribunalul București pe motiv că la dosar trebuie atașată adresa de reședință a lui Zoso. Autoritățile i-au spus profesorului să afle adresa blogger-ului. Valentin Petcu este de negăsit.

Zoso versus Mircea Badea. Zoso versus Andreea Sava. Zoso versus Radu Soviani. Zoso versus... oamenii de la țară etc

Zoso s-a certat cu foarte multă lume, impropriu spus certat. Mai degrabă a atacat. Acest personaj nu a pățit nimic scriind în clar că țăranii români trebuie înecați precum șobolanii. Mircea Badea i-a făcut personal o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar răspunsul a fost: nu putem să dăm de el. Au solicitat și sprijinul Ministerului de Interne, dar nu a fost nimeni capabil să-l găsească pentru a fi citat să se prezinte la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Nici fanii Antena 3 nu au scăpat de Zoso. "Sunt cei care nu se spală, nu pentru că nu au 70 bani pentru un săpun, ci pentru că nu au cultura bunului simț și a igienei. Știu cum funcționează lumea, justiția, economia și tabletele, dar nu se pot spăla", scria Vali Petcu pe zoso.ro.

Și Radu Soviani a intrat în gura lui Zoso. Iată ce scria ziaristul în 2010 despre blogger: "Nu te știu de mult. Mai exact, prima oară când am auzit de tine, a fost în septembrie 2009, la o ședință de sumar pe care am condus-o la Business Standard.

Întrucât nu aveam al treilea subiect pentru prima pagină, am întrebat: care este cel mai cunoscut blogger din România și câți bani face el. Mi-a răspuns colega Toni Tucheac: Zoso! Doi-trei inși au strâmbat din nas: că e un tip frustrat și urât. Am replicat: "este cel mai cunoscut blogger român?". "Da", mi s-a răspuns. Și uite așa ai ajuns tu pentru prima dată(și ultima oară până acum), pe prima pagină a unui ziar de business (nu ca subiect de main).

[citeste si]

Mai mult, așa cum gândeam lucrurile atunci, am zis să îl vedem pe Zoso și la Tv. Zis și făcut. I-am intermediat Antoniei o echipă de filmare de la The Money Channel, și uite așa ai ajuns și la TV. Chiar dacă lumea a continuat să spună că ești urât și frustrat. Eu nu am crezut și nu cred asta. Și uite așa ai avut tu posibilitatea să faci prima evaluare publică a site-ului tău. Zicând că merită 300.000 de EURO dar că l-ai da și cu 150.000 de Euro. 

Înțeleg că lucrurile merg prost. Înțeleg că încasările ți-au scăzut, din moment ce ai început să prestezi activitatea de corector al textelor mele. Vreau să îți mulțumesc și să îți ofer un contract: 100 de Euro pe lună pentru a îmi corecta toate textele pe care le public pentru standard.ro. Vorbim de circa 20 de texte într-o lună calendaristică. Batem palma?".

Exemplele ar putea continua la nesfărșit. Internetul este plin de articole cu titlul "Cine este Zoso?" și de articole în care aflăm pe cine a mai jignit 'celebrul' blogger.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel