Mircea Badea a previzionat bomba din cazul crimei din Sibiu

Mircea Badea
Mircea Badea

Poliţiştii anunțau că l-au prins, joi, pe unul dintre cei trei suspecţi în cazul morţii omului de afaceri jefuit. Asta aflam joi. Vineri, lucrurile au luat o cu totul și cu totul altă întorsătură.

Era vorba de un bărbat găsit în comuna Valea Stanciului, judeţul Dolj. Joi seară, Mircea Badea a comentat cazul după ce s-a crezut că a fost prins unul dintre suspecții crimei lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu. Realizatorul TV a spus că ar trebui să nu ne grăbim... Și așa a fost, dovadă că suspectul reținut joi... nu avea nicio legătură cu asasinatul. Și a fost eliberat... vineri.

„Deci a fost arestat unul dintre cei suspecți. Ceilalți doi cică ar fi plecați din România. Unul dintre presupușii autori ai asasinării a fost prins. Ok... Dar eu, în opinia mea, aș zice să nu ne grăbim. Aș sta un pic liniștit. De ce spun acest lucru? Nu m-aș apuca să mă inflamez într-o direcție cu privire la acest caz. Inițial, ce apăruse pe surse, nu aveau nicio legătură ce s-a prezentat joi. Aș zice să stăm puțin precauți în legătură cu subiectul”, a spus Mircea Badea joi.

Așadar... Mircea Badea a avut dreptate... a previzionat ce se va întâmpla, dovadă că... a doua zi, omul a fost eliberat. Individul săltat de poliție, fiind suspectat că are legătură cu omorul, a fost lăsat să plece după mai multe ore de audieri. Procurorii au considerat că nu au probe împotriva lui. Individul fusese prins într-o comună din Dolj și dus la audieri în cursul nopții de joi spre vineri.

De asemenea, pentru că a auzit la televizor fraza: „suspectul se ascundea în comuna Valea Stanciului din Dolj, acolo unde obișnuia să stea atunci când venea din străinătate”, Mircea Badea a zis că așa ceva este de noaptea minții. Cine se duce acasă... pentru a se ascunde?!

„Am auzit la televizor o frază absolut senzațională despre acest caz cu privire la bărbatul care a fost arestat, că el se ascundea în comuna Valea Stanciului din Dolj, acolo unde obișnuia să stea atunci când venea din străinătate. Deci el se ascundea acasă, asta ni s-a zis la televizor. Mi s-a părut foarte tare când am auzit așa ceva. Deci omul s-a ascuns... acasă. S-a ascuns acasă?! Dumneavoastră când mergeți acasă considerați că vă ascundeți? Niciodată nu m-am gândit că atunci când mă duc acasă, de fapt, mă ascund. M-am gândit că doar mă duc acasă, dar cică dacă mergi acasă... te ascunzi. Bun... tare! Să o lasăm mai ușor și cu relatările frenetice de pe la televizoare!”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Desfășurarea evenimentelor

Afaceristul sibian a fost bătut şi legat în propria casă şi a decedat ulterior la spital, după ce s-a asfixiat, spun anchetatorii.

Cei trei atacatori au venit la Sibiu cu o maşină condusă de bărbatul din Timiş şi împreună cu o femeie, care nici ea nu este încă prinsă. Femeia i-a ajutat şi le-a închiriat un apartament în comuna Şelimbăr, lângă municipiul Sibiu, în care au locuit câteva zile. Pe urmă s-au ascuns în podul unei case de vizavi de casa afaceristului, acest imobil nefiind locuit.

Cei trei au reuşit să fure 16 ceasuri în valoare de peste 200.000 de euro din casa omului de afaceri, după ce l-au bătut şi torturat pe acesta şi i-au ameninţat fiica că o omoară dacă nu spune unde sunt ascunşi banii. Fata şi iubita afaceristului au scăpat cu viaţă. 

„Permiteţi-mi ca prin intermediul dumneavoastră să mă adresez în primul rând comunităţii sibiene, pe care vreau să o asigur că poliţiştii sibieni au fost şi sunt la datorie în sprijinul acestei comunităţi, pentru a-i menţine şi asigura ordinea şi liniştea publică. Suntem şi noi parte din această comunitate, avem şi noi familii, iar acest eveniment ne-a tulburat şi ne-a sensibilizat pe toţi. Precizez însă că ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 6 noiembrie nu este un caz reprezentativ pentru climatul de ordine şi siguranţă publică din judeţul nostru. Am simţit şi noi presiunea publicului în a oferi date şi informaţii din anchetă, însă până în acest moment aceste date şi informaţii nu au putut fi făcute publice întrucât complexitatea acestui caz ne-a determinat nu să fim închistaţi, nereceptivi şi necomunicativi, ci să fim foarte atenţi la fiecare detaliu şi să păstrăm o tăcere profesională absolut necesară pentru a nu greşi în munca noastră şi a nu periclita rezultatul anchetei. (...) Ne-am confruntat cu un eveniment deosebit de grav, însă după multe ore de muncă depusă de o echipă complexă formată din peste 30 de poliţişti de investigaţii criminale, la care se adaugă poliţiştii criminalişti şi cei din structurile de analiza informaţiilor şi operaţiuni speciale, activităţile specifice desfăşurate au condus la rezultatul de astăzi, mai precis la identificarea persoanelor suspectate de săvârşirea faptei", a transmis şeful IPJ Sibiu.

VEZI ȘI: Badea, propunere după ce Dana Budeanu i-a luat interviu lui Ciolacu / video - https://www.dcnews.ro/badea-propunere-dupa-ce-dana-budeanu-i-a-luat-interviu-lui-ciolacu-video_938460.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel