Miracol în Botoșani, în apropierea sărbătorii Sfintei Maria. O icoană a rămas intactă în urma unui incendiu care a distrus complet o casă

Miracol în Botoșani, în apropierea sărbătorii Sfintei Maria. O icoană a rămas intactă în urma unui incendiu care a distrus complet o casă / Foto: Facebook ISU Botoșani
Miracol în Botoșani, în apropierea sărbătorii Sfintei Maria. O icoană a rămas intactă în urma unui incendiu care a distrus complet o casă / Foto: Facebook ISU Botoșani

O icoană a rămas intactă în urma unui incendiu care a distrus complet casa unei bătrâne.

Surprinzător, dar adevărat. O icoană a rămas intactă în urma unui incendiu care a distrus complet, joi, o casă din localitatea Coştiugeni din comuna Albeşti, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, transmite Agerpres.  Într-o postare pe Facebook, ISU Botoşani precizează că icoana a fost găsită de pompieri după ce au stins incendiul de la locuinţa unei bătrâne în vârstă de 87 de ani.

"Fără credință în Dumnezeu, nu am mai avea speranță și nu am mai vedea lumina care să ne călăuzează pașii atunci când totul pare pierdut. O icoană cu Sfânta Fecioara Maria şi Pruncul Iisus a rămas aproape intactă după ce focul a mistuit totul în jur. Mai ales acum, când se apropie sărbătoarea Sfintei Maria, să o privim ca un semn că toate problemele pot fi depăşite şi să sperăm că bunica Elena din satul Coştiugeni...cu ajutorul semenilor, va reuşi să depăşească acest moment dificil", au transmis reprezentanţii ISU.

Cauza incendiului



Casa unei bătrâne din localitatea Coştiugeni din comuna Albeşti a fost distrusă complet, joi, în urma unui incendiu. Potrivit pompierilor, femeia, în vârstă de 87 de ani, nu se afla în locuinţă în momentul declanşării incendiului.

"Când a izbucnit incendiul, proprietara, în vârstă de 87 de ani, nu era în casă. Alarma a fost dată de un nepot, care locuieşte în aceeaşi gospodărie. La faţa locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Albeşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că locuinţa ardea ca o torţă şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la alte două anexe din gospodărie", au precizat oficialii ISU.

Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. 

De Sfânta Maria, 15 august, încă o sărbătoare mare. Moment important pentru creștinătatea ortodoxă

Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare), marcată pe 15 august 2022, este una dintre cele mai importante sărbători creştine. De asemenea, tot pe 15 august, se împlinesc 505 de ani de la târnosirea Mănăstirii de la Curtea de Argeș.    

Pe 15 august, când e o mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe, Adormirea Maicii Domnului, s-a târnosit acum 505 de ani catedrala de la Curtea de Argeș. A fost un moment important. Cadetrala a fost construită între 1514 și 1517 sub Neagoe Basarab. Despre acest subiect ne-a vorbit și scriitorul Dan Ciachir.

”Neagoe Basarab, principele canonizat, cunoștea bine Constantinopolul care era ocupat de turci din 1453, dar rămânea doar simbolic capitala creștinătății. Neagoe Basarab s-a inspirat din marile clădiri din Constantinopol, el era și un om foarte cultivat. La sfințirea Curții de Argeș, în fruntea ierarhilor care au slujit s-a aflat Patriarhul Ecumenic venit la Curtea de Argeș împreună cu patru mitropoliți și cu mulți clerici, printre care aproape toți stareții de la Sfântul Munte.

A fost un prilej de mare fast de dimensiuni aproape bizantine care s-a petrecut atunci. Tot atunci, în august 1517 a fost canonizat primul sfânt pe pământ românesc. Doar că el era canonizat de Patriarhia Ecumenică și era grec.  

După 450 de ani, în 1967, Patriarhul Iustinian într-o epocă de liberalizare și propice bisericii, a repetat într-un fel marile festivități de la Curtea de Argeș. Atunci au venit reprezentanți ai Patriarhiei Ecumenice, dar și ai tuturor Bisericilor Ortodoxe surori, rusă, bulgară, greacă.  În același ani, în octombrie, sosește, după sute de ani, un Patriarh Ecumenic în funcție, e vorba de Patriarhul Athenagoras care era aromân după tată”, a explicat Dan Ciachir pentru DC News.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel