Ministrul turc de externe susţine necesitatea NATO

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a susţinut luni necesitatea NATO, după critici din SUA şi Franţa la adresa Alianţei, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că NATO este pe cale să dispară - el a folosit chiar termenul "moarte cerebrală", iar secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut o schimbare a Alianţei, afirmând că altfel aceasta riscă să ajungă depăşită. Cancelarul german Angela Merkel a respins deja poziţia lui Macron, considerând-o prea radicală, reaminteşte Reuters.

La Bruxelles, înaintea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Cavusoglu a declarat reporterilor: "Chiar cred în viitorul NATO. Există şi valori ca Uniunea Europeană, există acest cadru de apărare a valorilor noastre - pace, stabilitate - cred că avem deci nevoie de NATO".

Comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, şi-a exprimat de asemenea sprijinul pentru Alianţa Nord-Atlantică creată în 1949, ca un mijloc de asigurare a securităţii colective împotriva Uniunii Sovietice. "Cred că este bine că avem NATO, că aceasta continuă să se dezvolte şi prezintă semne vitale", a apreciat el în faţa presei.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel