Ministrul Sănătăţii, încă un manager de spital demis

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, l-a demis pe managerul Institutului "Marius Nasta".

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta', Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligaţiilor în domeniul managementului economico-financiar, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

În perioada 10 - 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a efectuat o acţiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' Bucureşti. Perioada cercetată a fost cuprinsă între 1 ianuarie 2015 şi data efectuării controlului, informează MS.

Conform sursei citate, Comisia de control a decis să înainteze un raport în atenţia Curţii de Conturi a României, pentru efectuarea verificărilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de către persoane cu atribuţii specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

De asemenea, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislaţia în vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel