Ministrul Sănătății Florian Bodog, bilanțul a trei luni de guvernare

Măsurile din planul de guvernare referitoare la domeniul sănătăţii au fost îndeplinite în totalitate la trei luni de la preluarea mandatului, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, subliniind că a încercat să gestioneze cât mai corect crizele apărute în sistem.

'Măsurile care au fost stabilite prin programul de guvernare la nivelul Ministerului Sănătăţii au fost îndeplinite în totalitate la trei luni de guvernare. (...) Am încercat să gestionăm cât mai corect şi cât mai atent crizele care au apărut. O prioritate a mandatului meu este ca pacienţii să aibă acces şi la medicamente care nu sunt în prezent pe piaţa românească', a afirmat ministrul Bodog, într-o conferinţă de presă organizată de Ziua Mondială a Sănătăţii.

Ministrul a precizat că s-au achiziţionat doze pentru diferite vaccinuri, iar pentru combaterea rujeolei 115.000 doze în regim de urgenţă. În 10 judeţe din ţară nu mai sunt stocuri de vaccin ROR pentru că în ultima perioadă s-au vaccinat accelerat copiii ca urmare a apelurilor lansate de autorităţi în acest sens, a susţinut Bodog.

De asemenea, el a anunţat că pentru toate vaccinurile de pe piaţa din România va fi implementat acord-cadru pe patru ani, pentru a avea predictibilitate şi a pledat pentru strategii pe termen lung. 

Licitație pentru achiziționare de echipamente de radioterapie

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a anunţat că s-a lansat licitaţia pentru achiziţionarea, prin Banca Mondială, a cinci echipamente de radioterapie, care vor ajunge la spitale din ţară şi din Bucureşti până la sfârşitul acestui an.

'La radioterapie sunt liste de aşteptări de patru-cinci luni. Acest domeniu reprezintă o prioritate pentru noi (...) Trebuie să găsim soluţii şi să schimbăm legea astfel încât fiecare pacient să aibă acces la servicii de sănătate', a punctat ministrul Florian Bodog, adăugând că urmează o altă licitaţie pentru încă şapte echipamente.

Potrivit oficialului MS, în primele trei luni de guvernare, Unităţile de Primiri Urgenţe din 68 de spitale au fost dotate cu aparatură în valoare de 3,91 milioane de euro, prin Banca Mondială. Totodată, a fost demarată procedura de achiziţionare de maşini de anestezie pentru blocurile operatorii din aproximativ 50 de unităţi sanitare, pentru care se are în vedere şi pregătirea personalului.

Măsuri privind transplantul

În ceea ce priveşte transplantul, ministrul Bodog a arătat că acordul cu Eurotransplant a fost semnat pe trei luni, fiind practic o prelungire a scrisorii de intenţie.

'Voi avea întâlniri personale şi cu Eurotransplant şi cu AKH', a punctat Bodog. Nu în ultimul rând, el s-a referit la proiectul de lege privind suplimentele alimentare, aflat în dezbatere parlamentară şi care vizează modul în care se comercializează acestea. Întrebat dacă a avut de întâmpinat piedici în primele luni de mandat, ministrul s-a referit la 'o anumită inerţie, o anumită mentalitate'.

'Vreau să vă asigur că nu există piedici pe care să nu le pot trece', a subliniat Florian Bodog. Ministrul Sănătăţii le-a urat 'La mulţi ani' tuturor profesioniştilor din sănătate.

'Luând în calcul toate lipsurile şi problemele, specialiştii îşi fac datoria şi nota 10 li se adresează lor', a mai spus Bodog, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel