Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre condițiile primirii lui Cherecheș: „Cameră de 19 mp, pat, încălzire, apă caldă”

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a susținut mai multe declarații la o conferință de presă, unde a vorbit despre detaliile preluării fugarului Cătălin Cherecheș, care este pe drum spre România, din Germania.

„Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, a oferit autorităților din Germania un set de garanții cu privire la condițiile din penitenciare. Acest demers, la care noi ne-am angajat, vă asigur că va fi executat cu bună credință. Aceste garanții cu privire la condițiile de detenție au fost apreciate pozitiv de instanțele din Germania astfel încât ați văzut deznodământul - predarea lui Cătălin Cherecheș. 

Cu privire la încarcerarea sa, va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova pentru o o perioadă de carantină și observare. Secția în care va fi încarcerat în această perioadă e secția E2 - destinată persoanelor condamnate, majore, de sex masculin. Majoritatea persoanelor care sunt extrădate în România, inclusiv cele din Germania, pentru care s-a acordat din partea statului român setul de garanții, au efectuat această perioadă de carantină și observare în Penitenciarul de la Rahova. Nu e niciun element de noutate în această privință. După perioada de carantină, persoana va fi transferată într-un alt penitenciar în care va executa pedeapsa. La acest moment, penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informație publică, însă regula este aceea că pedeapsa se execută într-un penitenciar care se află în proximitatea domiciliului persoanei condamnate.

Detalii despre Rahova mi le-ați cerut fiecare dintre dumneavoastră. La Rahova, fugarul Cătălin Cherecheș, conform garanțiilor comunicate de Administrația Națională a Penitenciarelor va fi cazat cu maxim încă 2 persoane, într-o cameră de aproximativ 19 mp. Camera cuprinde și spațiul destinat mobilierului. Camera nu include și spațiul sanitar. Vorbim despre un penitenciar în care, foarte recent, au fost inaugurate încă 243 de locuri noi de cazare. Deci nu se va pune problema de condiții precare de detenție.

Camera de detenție îi vor asigura condamnatului pat individual, iar camerele sunt dotate cu mobilier și încălzire și alte utilități”, a spus Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel