Ministru al Justiției, demisie după ce partenera sa a înscenat un atac politic

Ministrul Justitiei din Norvegia Tor Mikkel Wara si-a dat demisia
Ministrul Justitiei din Norvegia Tor Mikkel Wara si-a dat demisia

Sub acuzația că partenera sa și-a incendiat autoturismul pentru a mima un atac, ministrului norvegian al Justiţiei Tor Mikkel Wara a demisionat, informează dpa.

La două săptămâni după ce Serviciul de securitate PST a anunţat că o suspectează pe partenera sa că a incendiat automobilul cuplului într-un atac înscenat, ministrul Justiției din Norvegia, Mikkel Wara și-a dat demisia. Ultimele săptămâni au fost pline de provocări pentru familia mea, a spus Wara, care a adăugat că familia sa are mai multă nevoie de el decât guvernul.

Wara se află de la jumătatea acestei luni în concediu fără plată, după ce PST a declarat că suspectează că partenera sa, Laila Anita Bertheussen, a incendiat automobilul lor într-un atac înscenat. La data incidentului, 10 martie, maşina era parcată în faţa locuinţei din Oslo a cuplului. Focul s-a răspândit cu repeziciune.

Svastică desenată pe ușa apartamentului

Acesta a fost ultimul caz de vandalism de la locuinţa lui Wara raportat în ultimele luni. În luna decembrie, o svastică şi cuvântul rasist au fost înscrise cu vopsea pe locuinţă şi pe maşina cuplului Wara-Bertheussen. Incidentele au dat naştere speculaţiilor privind o posibilă motivaţie politică.

Totuşi, PST a declarat joi că, după analizarea probelor de până acum, o suspectează pe Laila Anita Bertheussen de înscenarea tuturor atacurilor.

Şefa guvernului norvegian Erna Solberg s-a declarat extrem de întristată de situaţia creată, apreciind că Wara avea o contribuţie însemnată la activitatea guvernului de la Oslo.

Membru al Partidului Progresului, Tor Mikkel Wara a fost numit de Solberg ministru al justiţiei în urmă cu un an. Decizia de la acea vreme a premierului norvegian a fost oarecum surprinzătoare, întrucât Wara ieşise din politică cu peste 25 de ani în urmă, după care el a activat în domeniul relaţiilor publice.

Vezi și: Lazăr, în biroul lui Toader, fără prezența ministrului. Chirieac: Obligat de statul subteran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel