Lazăr, în biroul lui Toader, fără prezența ministrului. Chirieac: ''Obligat de statul subteran''

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr și-a depus, marți, oficial, candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României. Potrivit Antena 3, Augustin Lazăr s-a dus în biroul lui Tudorel Toader pentru a-și depune dosarul și nu la Departamentul Resurse Umane, când încă ministrul Justiției nu se afla acolo. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acțiunea actualului procuror general.

Domnul procuror general Augustin Lazăr este obligat să își depună candidatura pentru un nou mandat. Este obligat de statul subteran. Mesajul pe care doresc să îl transmită este unul de impunitate, deci indiferent ce ați hotărât voi, cei aleși de popor, acești lucru nu ni se aplică nouă, celor aleși și puși în funcții Unii ar spune că este chiar tupeu din partea dânsului. De două ori revocat, președintele încalcă decizia Curții și nu îl revocă, își depune candidatura pentru un nou mandat. Nu, este absolut necesar pentru supraviețuirea statului subteran și eu încep să cred tot mai mult că va supraviețui în dauna statului de drept autentic, a spus Bogdan Chirieac, în emisiunea Esențial, de la Antena 3.

'Pașnic soldat al statului subteran

Analistul politic a continuat: Din ceea ce văd, ca să își depună candidatura, gestul este important. Care a fost lovitura cumplită primită de România ca țară, din partea Uniunii Europene? Fiindcă ei au schimbat un procuror șef DNA pentru încălcarea legii și a Constituției, infracțiuni grave în opinia mea, iar ei o pun șef peste Europa. Deci nu contează ce a fost la voi, voi nu contați, noi hotărâm. La fel face și domnul procuror general Augustin Lazăr, pașnic soldat al statului subteran

Augustin Lazăr voia să obțină o poziție din partea lui Tudorel Toader. Totuși, să te duci peste un ministru, deși nu era acolo..., a adăugat Cătălina Porumbelu.

Admițând că nu s-a dus pentru o percheziție în biroul ministrului Justiției, vă semnalez că există în statul de drept, în statele cu democrație avansată....Ultimul exemplu este Germania, când procurorul general a fost demis pe loc de ministrul Justiției, fără să se crape pământul, fiindcă încălcase libertatea presei, a afirmat Bogdan Chirieac.

Lazăr, condus în biroul lui Toader de către șefa de cabinet a ministrului Justiției

A fost un gest de politețe. Dacă șefa de cabinet i-a spus să poftească în birou și să îl aștepte pe domnul ministru, este un gest de politețe, ceea ce înseamnă că profesorul Tudorel Toader este un om de lume. Nu privește lucrurile cu atâta încrâncenare cu câtă a făcut-o domnul Augustin Lazăr. Problema este că domnul Augustin Lazăr a avut nenumărate ieșiri publice, nu vorbesc de faptul că un an de zile a refuzat să îi ancheteze pe cei de la DNA Ploiești, și sunt experții Adina Anghelescu, Ciuvică, Savaliuc, care știu mai bine cum s-au întâmplat lucrurile de acolo, dar declarațiile antistatale, antidemocratice ale domnului Augustin Lazăr au făcut istorie. Nu ne rămâne decât să i se prelungească mandatul, în pofida legii, probabil că așa i se va întâmpla, de către domnul președinte Klaus Iohannis, așa cum s-a întâmplat și cu șeful Statului Major, a încheiat Bogdan Chirieac.

Vezi și:  Augustin Lazăr, mutare de ultimă oră. E oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel