Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, despre AMNISTIE și GRAȚIERE: Trebuie adoptată o soluție

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, miercuri, că în cazul amnistierii şi graţierii trebuie adoptată o soluție, dacă există un acord social şi dacă aproape toată lumea este de acord cu aceste măsuri. El a precizat că o astfel de lege ar putea reprezenta o rezolvare pentru problema aglomerării penitenciarelor.

Robert Cazanciuc a fost întrebat, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, dacă există posibilitatea ca Ministerul pe care îl conduce să îşi schimbe poziţia cu privire la proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea.

"Noi am dat un aviz negativ pe un proiect concret, aşa cum a fost gândit la un moment dat de iniţiatori. Dacă altcineva o să iniţieze un alt proiect, o să vedem de asemenea în concret ce aviz vom da", a replicat ministrul Justiției.

El a precizat că o astfel de lege ar putea fi soluţia pentru problema reprezentată de aglomerarea penitenciarelor din România.

"O soluţie de amnistiere, de graţiere, cum s-a întâmplat în multe state europene, trebuie adoptată dacă există un acord social, dacă aproape toată lumea este de acord cu asemenea măsură şi, evident, decizia aparţine Parlamentului", a adăugat Robert Cazanciuc.

Citește și: Ministrul Justiției, Cazanciuc: Îi asigur pe toți partenerii că ...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel