Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a vorbit despre evoluția Ministerului pe care îl conduce

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că independența justiției și existența statului de drept în România nu pot fi puse sub semnul întrebării în acest moment.

El i-a asigurat "pe toți partenerii noștri că Ministerul Justiției va rămâne aceeași instituție care promovează bunele practici naționale și internaționale, integritatea în funcția publică".

"Avem profesioniști care își desfășoară activitatea de instrumentare a dosarelor ghidați doar de lege, de propriile convingeri. În ultimii ani, încrederea publicului în justiție a crescut, iar acesta este un semn al normalizării societății, care trebuie să vadă în justiție un pilon de bază al evoluțiilor sociale. Corelativ, o luptă eficientă împotriva corupției va genera cu siguranță încredere, investiții substanțiale în economia românească, având o contribuție directă la progresul economic al țării și al Uniunii Europene. Îi asigur astfel pe toți partenerii noștri că Ministerul Justiției va rămâne aceeași instituție care promovează bunele practici naționale și internaționale, integritatea în funcția publică, standarde obligatorii în drumul către o societate modernă", a spus Robert Cazanciuc, cu ocazia unei dezbateri organizate la Palatul Parlamentului.

Citește și: ACL îl somează pe Robert Cazanciuc. Legăturile cu rețelele de corupție

Acesta a adăugat că, în opinia Ministerului Justiției, asocierea transparenței cu integritatea a devenit în ultimul timp o necesitate pe care orice politică anticorupție trebuie să o recunoască ca premisă a unei construcții strategice de perspectivă.

"Asistăm la o schimbare majoră de paradigmă: transparența a devenit ea însăși un instrument extrem de eficient de prevenire a faptelor de corupție, găsindu-și în același timp un loc de frunte în arsenalul pe care societatea îl are la îndemână pentru a descoperi comportamente lipsite de integritate. Ca ministru al Justiției afirm cu tărie că mă aflu la conducerea uneia dintre primele instituții care au promovat legătura dintre cele două concepte care eșalonează dezbaterile acestei conferințe", a continuat Robert Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel