Ministrul Energiei face dezvăluiri despre situația RADET-ELCEN

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a explicat, în direct la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că scandalul dintre RADET și ELCEN a luat sfârșit, cele două companii aflându-se, în acest moment, într-o colaborare pentru a soluționa criza încălzirii și apei calde în București.

"Cred că în ceea ce privește ELCEN și RADET lucrurile merg în direcția bună, chiar dacă am început cu un proces de restructurare în această iarnă. Un proces care pune capăt unei situații absolut imposibile – aproximativ patru miliarde de lei datorie între RADET și ELCEN, aproape un miliarde de euro, mai bine de 1,7 miliarde de lei datorie de la ELCEN către ceilalți furnizori", a spus Vlad Grigorescu.

Ministrul Energiei a explicat că aceste datorii s-au cumulat de-a lungul mai multor ani, punctând faptul că acest proces de restructurare lansat de autorități este unul care va da rezultate, însă în timp.

"Vorbim despre o situație care este perpetuată de ani buni de zile, de mai bine de 10 ani, sunt datorii care s-au cumulat prin neplata facturilor de la furnizori, prin perceperea de penalități la aceste sume neachitate. Este aproape halucinant că ELCEN a facturat penalități la datorii neîncasate, a făcut profit din aceste penalități, iar ANAF a executat, la un moment dat, contul ELCEN pentru impozit pe profit datorat. Acest circuit financiar economic care nu avea nicio legătură cu realitatea nu putea să continue. Și cred în această începere a acestui proces de restructurare, chiar dacă nimeni nu trebuie să se aștepte că această restructurare va da rezultate imediat, este un proces pe termen lung, nu putem să corectăm în două zile ceea ce nu s-a corectat în 10 sau mai mulți ani de zile. Însă, este un proces care e pornit pe calea cea bună și care trebuie să ne ducă la final într-un singur loc, și anume să avem două companii restructurate, modernizate, pentru că atât infrastructura de transport, țevile din București, are nevoie de modernizări, cât și ELCEN pentru grupurile energetice are nevoie de modernizări ca să producă mai eficient. Altfel, dacă vom continua să pierdem 20% din apa caldă pe care o livrăm în țeavă, pe parcurs, cred că nu mergem nicăieri. Și cred că acest proces de restructurare trebuia să înceapă prin a pune stop, prin a spune 'Ajunge, așa ceva nu se mai poate!'", a susținut oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel