Ministrul Energiei, anunţ: RADET ar putea intra în faliment

Noul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că RADET ar putea intra în faliment săptămâna viitoare. Astfel, bucureştenii ar putea rămâne fără căldură în prag de iarnă. 

Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie, a afirmat, miercuri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului. 

"Primăria să fie conştientă că luni s-ar putea ca instanţa să declare falimentul RADET. ELCEN este pregătit să furnizeze energie termică locuitorilor Bucureştiului, dar primăria trebuie să găsească soluţii legat de cine va cumpăra acea energie. Mai mult, primăria trebuie să se asigure că vor fi plătite sumele către ELCEN. Sperăm să nu se întâmple asta, dar trebuie să fim pregătiţi", a spus Virgil Popescu. 

Administratorul judiciar al RADET îl contrazice pe noul ministru 

"Domnul ministru este probabil luat de valul de entuziasm pentru neaşteptata poziţie pe care a obţinut-o, pentru că nu îşi dă seama de impactul pe care îl are declaraţia sa. Dacă intră în faliment RADET, intră în faliment şi ELCEN. Şi noi suntem pregătiţi, dar ELCEN va ajunge într-o situaţie mai gravă decât acum, dacă RADET va intra în faliment. Singura entitate care a susţinut în continuare falimentul RADET este ELCEN. Toţi creditorii au cerut să se desfiinţeze decizia judecătorului. Sunt încrezător că cei de la Curtea de Apel au înţeles ce înseamnă falimentul RADET şi că nu se va merge pe această idee absolut aberantă şi distructivă a ELCEN, cu singurul scop de a se obţine nişte onorarii mari pentru administratorul judiciar al ELCEN. Eu spun că nu avem motive de îngrijorare. Sigur, judecătorul de la Curtea de Apel este suveran în apreciere, nu este exclusă o surpriză neplăcută, dar raţional vorbind judecâtorul nu are cum să nu meargă pe susţinerea celor de la Fisc şi de la ENGIE, dacă nu sunt suficiente cererile noastre. Raţional, nu avem niciun motiv de îngrijorare", a spus Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel