Ministrul Educaţiei, despre fondul şcolii: ”Eu nu am plătit”

Mircea Dumitru, Ministrul Educaţiei se arată împotriva înfiinţării fondului şcolii, însă este de acord ca persoanele care doresc să poată face donaţii şcolilor, notează Agerpres. 

Ministrul Educaţiei a discutat despre o problemă care chinuie de ani întregi părinţii care nu ştiu cum să reacţioneze atunci când li se cere fondul şcolii. El a menţionat că în acest moment colectarea fondului şcolii este ilegală, însă ar trebui găsită o soluţie prin care părinţii să poată face donaţii, în cazul în care îşi doresc acest lucru. 

”E o chestiune delicată. Dacă nu avem un cadru foarte limpede în care să reglementăm ce înseamnă o donaţie din partea părinţilor pentru şcoală, putem ajunge foarte uşor la situaţiile în care părinţii cotizează la fondurile şcolii din motive care ţin de o teamă pe care o au - copiii lor să sufere. Eu, ca părinte, nu aş plăti fondul clasei, şi trebuie să vă spun că atunci când am fost părinte al unei eleve de vârstă şcolară nu am făcut acest lucru, dar pe de altă parte nimeni nu îmi poate interzice să fac o donaţie şcolii. De ce ar trebui cineva să ştie că fac o donaţie? O donaţie pot să o fac trimiţând nişte bani în contul şcolii. Chestiunile acestea pot fi în aşa fel aranjate încât să nu lezezi sensibilităţi," a declarat Dumitru, duminică, într-un interviu acordat unei televiziuni de știri.

Întrebat despre legalitatea donaţiilor efectuate direct în contul şcolilor, ministrul a subliniat necesitatea unui regulament în acest sens. 

"M-aţi întrebat ce cred eu despre acest lucru. Cred că dacă vrem să avem o implicare mai puternică a asociaţiilor şi organizaţiilor de părinţi în sprijinirea şcolii, atunci să aibă posibilitatea ca cei care doresc absolut benevol să facă aceste donaţii. Ar trebui un regulament foarte clar care să îi pună la adăpost şi pe directori şi pe diriginţi şi pe părinţi, ca să nu fie niciun fel de discuţie sau de suspiciune că avem de-a face cu un act de corupţie. Acum fondul clasei este ilegal", a precizat ministrul Educației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel