Ministrul Educației, despre evaluarea digitalizată: Nu influențează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut ministrul Educației, Ligia Deca, despre evaluarea digitalizată.

Potrivit ministrului Ligia Deca, evaluarea digitalizată nu schimbă nici subiectele, nici baremul, nici durata de rezolvare pentru elevi. Un singur aspect diferă, și anume faptul că lucrarea va fi automat secretizată atunci când este scanată în prezența elevilor.

”Evaluarea digitalizată nu influențează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor - sunt cele cu care ei sunt deja familiarizați. Singura diferență pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenți prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezența elevilor.

Generalizarea evaluării digitalizate

Anunțam, astă-vară, că vom generaliza evaluarea digitalizată. Știu că schimbarea poate fi privită cu reticență, însă pilotarea evaluării digitalizate doi ani consecutivi, apoi extinderea ei la bacalaureatul din toamna anului trecut pentru toți candidații ne-au arătat că această schimbare înseamnă, în mod evident, un progres - unul de care avem nevoie. (...) Mulțumesc oamenilor din școli pentru că sunt parte din schimbare, contribuind la progres!”, a transmis ministrul Educației pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel