Ministrul britanic de Interne anunță că reputația BBC suferă din cauza incidentului cu Prințesa Diana

Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii

Reputația BBC a suferit o mare lovitură, este de părere ministrul de Interne britanic.

Conform BBC, reputația corporației a fost „deteriorată serios” de ancheta asupra interviului din 1995 cu Prințesa Diana, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Priti Patel. Aceasta a explicat că ancheta judecătorului John Dyson a modului în care jurnalistul Martin Bashir a obținut interviul cu soția de la acea vreme a Prințului Charles este „un moment foarte semnificativ” pentru televiziunea de stat din Marea Britanie.

Întrebată dacă corporația media publică va supraviețui scandalului uriaș izbucnit, ministrul de Interne a transmis că este momentul să „reflecteze și să învețe din greșeli”. Aceasta a transmis la BBC One că a fost „cu adevărat sfâșietor” ca Prinții William și Harry să vorbească „în termeni foarte intimi” despre mama lor, după publicarea raportului de săptămâna trecută.

VEZI ȘI: Jurnalistul Martin Bashir care a intervievat-o pe Lady Di în 1995 spune că nu a vrut să o rănească.

Reputația a avut de suferit

„Nu există dubii că reputația acestei instituții de talie mondială a suferit foarte mult”, a transmis Patel. „Trebuie să se învețe din greșeli, nu există niciun dubiu”, a adăugat ministrul de Interne. În plus, analiza de anul viitor asupra BBC care va lua în calcul cum este finanțată și condusă compania media va fi „un moment foarte semnificativ și serios, într-un moment în care reputația a fost compromisă”.

Ancheta Lordului Dyson a concluzionat că jurnalistul Martin Bashir a încălcat regulile trustului, dar și etica jurnalistică, după ce a falsificat documente pe care le-a arătat fratelui Dianei, Earl Spencer, pentru a obține interviul din 1995. Dyson a criticat și modul în care BBC a investigat acuzațiile în 1996, cu un an înainte de moartea lui Lady Di. Investigația „va rămâne in istoria BBC drept un punct cheie”, a mai spus ministrul de Intere.

Ce acuză Prinții William și Harry

Prințul William dă vina pe compania media britanică de stat pentru interviul mamei sale, Prințesa Diana, de acum peste 25 de ani care i-a alimentat paranoia și i-a înrăutățit relația cu tatăl său, Prințul Charles. Într-un comunicat separat, Prințul Harry a semnalat că un „efect de domino al unei culturi de exploatare și practici imorale” a dus la moartea Prințesei Diana. Ducele de Sussex a semnalat că aceste practici sunt „încă populare și astăzi”, adăugând că vorbim aici despre „mai mult decât o publicație sau decât o rețea”.

„Mama noastră și-a pierdut viața din această cauză, iar nimic nu s-a schimbat până în ziua de astăzi. Dacă îi protejăm moștenirea, noi îi protejăm pe toți, salvând astfel și onoarea cu care și-a trăit viața”, se mai arată în comunicatul Ducelui de Sussex, Prințul Harry, care momentan s-a mutat în Statele Unite ale Americii alături de soția sa, Meghan Markle. Cei doi au renunțat la îndatoririle regale. BBC le-a cerut scuze celor doi fii ai Prințesei Diana, dar și soțului de la acea vreme, Prințul Charles, și fratelui Dianei, Earl Spencer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel