Ministrul de Finanțe, despre condiția pentru creșterea salariilor și pensiilor. "Nu decid eu acest lucru"

Ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, a fost invitată sâmbătă în platoul de la Antena 3 unde a făcut mai multe anunțuri importante despre bugetul românilor.

"Au fost câteva luni foarte intense, dar deja s-au realizat primii pași către două obiective esențiale: primul dintre ele este să vedem fiscalitatea ca pe o pârghie de creștere economică. Al doilea obiectiv este să reducem evaziunea fiscală", a spus Ioana Petrescu.

Creșterea pensiilor și salariilor, în 2015

Cât despre creșterea pensiilor și a salariilor, aceasta a zis: "Este esențial ca această colectare a veniturilor la buget să meargă bine ca să putem crește salariile și pensiile. Totul depinde de colectare (...) Lucrurile deocamdată merg bine în acest sens. Treaba mea este să am grijă să existe bani la buget şi să pun nişte măsuri fiscale care să ducă la mai multe angajări şi salarii mai mari în mediul privat, dar şi bani în buget pentru pensii şi salarii ale celor de la stat".

"Nu eu voi decide aceste măriri de pensii și de salarii. Ceea ce știu este că majorarea pensiilor este prevăzută în programul de guvernare. De asemenea, este prevăzut și modul în care se va face acest lucru. Există o formultă de calcul, iar eu nu cunosc aceste date pentru anul viitor. Din punctul meu de vedere, al colectărilor la ANAF, sunt optimistă şi, ca atare, lucrurile merg bine. Rămâne ca doamna Plumb şi domnul Voiea să ia decizii referitoare la aceste majorări", a adăugat Ioana Petrescu la "Ediția de weekend", la Antena 3.

VEZI ȘI: Ponta îi amețește pe pensionari: Ba crește pensia, ba nu mai crește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel