Ponta îi amețește pe pensionari: Ba crește pensia, ba nu mai crește

Victor Ponta.jpeg
Victor Ponta.jpeg

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni seară, că toate pensiile vor creşte în 2014, după ce cu câteva ore mai devreme transmitea, în contextul rectificării bugetare, că nu toate salariile şi pensiile vor fi majorate cu același procent - 3,75%, ci ţintit către persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale.

Prim-ministrul a recunoscut, la România Tv, că anterior s-a exprimat greşit.

„A fost o eroare a mea. Eu mă refeream la salarii şi am spus din greşeală şi de pensii. Apoi am vorbit cu doamna Câmpeanu, care mi-a spus că există o decizie a CCR din 2010 potrivit căreia pensiile nu pot fi indexate decât cu acelaşi procentaj, deoarece au la bază principiul contributivităţii”, a spus Victor Ponta.

„Nu cresc toate pensiile”

„Rectificarea bugetară este miercuri, iar foarte probabil săptămâna viitoare cred că avem deja o primă formă a proiectului de buget, în aşa fel încât să-l trimitem Parlamentului la timp. Avem un spaţiu de creştere atât a pensiilor, cât şi a salariilor, important este să vedem exact în ce fel folosim acest spaţiu fiscal.

Din punctul meu de vedere - şi este şi cel al ministrului de Finanţe - nu mărim toate salariile şi pensiile cu trei virgulă ceva la sută, ci încercăm să ne adresăm celor cu venituri mici şi unor categorii speciale, fie că vorbim de medici rezidenţi sau de profesori debutanţi, pentru că, altfel, cei care au deja salarii şi pensii mari nu o să simtă foarte mult cei 3,75%, dar dacă mergem ţintit pe anumite categorii, creşterea va fi mai semnificativă”, declara Victor Ponta în timpul zilei de luni, citat de Agerpres.

Pe 16 octombrie, premierul anunţa în şedinţa de guvern că pensiile vor creşte anul viitor cu 3,75%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel