Ministrul Culturii de la Chișinău: Nu este în puterea unui festival de muzică să infirme unitatea noastră de neam cu România

Ministrul Culturii de la Chișinău: Nu este în puterea unui festival de muzică să infirme unitatea noastră de neam cu România   /   Sursă foto: Facebook Sergiu Prodan
Ministrul Culturii de la Chișinău: Nu este în puterea unui festival de muzică să infirme unitatea noastră de neam cu România / Sursă foto: Facebook Sergiu Prodan

Sergiu Prodan, ministrul Culturii de la Chișinău, a vorbit despre unitatea de neam a cetățenilor din România și Republica Moldova.

Ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, a precizat că nu e un fan al Eurovision, caracterizând competiţia "un pic deplasată".

"Eu cred că se pune prea mare accent pe competiţie, pentru că orice artist este interesant şi are dreptul la propria lui artă şi trebuie judecat după regulile, după principiile şi după valorile pe care le pune el în joc. Deci este o competiţie extrem de subiectivă şi politizată.

Pe de altă parte, nu este de puterea unui festival de muzică să infirme sau să confirme legăturile noastre culturale, spirituale, unitatea noastră de neam. Punctaj maxim sau minim este doar un joc. Nu ar demonstra o unitate, dacă ar fi fost punctaj maxim de ambele părţi, precum nu demonstrează acum o lipsă de unitate în cazul punctajului minim din ambele părţi. Ceea ce mă bucură este că vorbim de extreme în acest sens, deci un rezultat de jumătate ar fi fost mai trist", a afirmat Sergiu Prodan, conform Agerpres.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, speră la schimbări la Eurovision, după scandalul juriilor descalificate: Să conteze doar publicul

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a anunţat că ar vrea o resetare a concursului Eurovision, după scandalul juriilor descalificate. 

"Două două lucruri vreau să spun: 1. că politizăm din ce în ce mai tare un fenomen care a început a fi unul cultural și de unire al țărilor din Europa; și 2. compromitem nu doar fenomenul în sine, ci și atenția și sprijinul pe care trebuie să le acordăm Ucrainei”, a spus ministrul Lucian Romașcanu despre scandalul de la Eurovision, conform Digi24.

"Ucraina trebuia să câștige. Probabil că pe merit. Nu avea nevoie de astfel de lucruri. Cei care au gândit - și sper că nu au fost românii -, EBU, să facă un astfel de transfer de voturi au făcut rău lor, competiției și Ucrainei”, a declarat Lucian Romașcanu.

"Mi-aș dori să se întâmple o resetare completă a Eurovision, pe alte baze, doar publicul să conteze, pentru că această împărțire politică a voturilor - pe care o vedem de ani de zile - nu are nicio legătură”, a spus ministrul culturii. „Nu văd cum poți să oprești chestia asta cu datul voturilor către alții decât dacă lași la alegerea publicului. Dacă pui un juriu, inevitabil: hai că sunt frații noștri”, a explicat Romașcanu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel