Ministrul Câciu, despre "taxa pe lux": Reforma este asumată prin PNRR. Aș vrea să fie clar!

Sursa foto: Facebook Adrian Câciu
Sursa foto: Facebook Adrian Câciu

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a vorbit despre taxa vehiculată zilele acestea potrivit căreia românii cu mai multe case și cu mai mult de două mașini vor urma să plătească taxe mult mai mari. 

"Nu este vorba despre nicio taxă. Este vorba de o reforma cuprinsă în PNRR, care se referă la o analiză a regimului fiscal, care va face obiectul acestui an. O analiză de dezbatere împreună cu mediul economic. Reforma este asumată prin PNRR cu puncte clare de atins, printre care şi impozitul pe proprietate, contribuţiile, facilităţile fiscale. Nimic altceva. Vor fi dezbateri publice. Vor exista opinii despre un subiect sau altul, dar acest lucru se va face în momentul în care analiza se demarează, probabil în martie, împreună cu mediul economic şi academic, instituţiile financiare care ne oferă asistenţă tehnică în domeniu, pe partea aceasta de evaluare a sistemului fiscal, astfel încât să ajungem să ne îndeplinim obiectivul pe care l-am asumat în PNRR. Am văzut dezbaterea din ultimele două zile. Ce aş vrea eu să fie clar este că în anul 2022 nu se pune problema de modificare a Codului fiscal în sensul unei ajustări din perspectiva taxelor", a spus Adrian Câciu, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

"Nu cred că este necesară o taxă nouă"

"Nu cred că este necesară o taxă nouă. Citind rândurile din PNRR, vedem că acolo impozitul pe proprietate este vizat în mod direct pe faza de analiză. Alte impozite nu sunt prevăzute acolo, dar impozitul pe  proprietate, contribuţiile sau facilităţile fiscale sunt vizate. Vor trebui analizate, să vedem dacă este în regulă, unde se pot face ajustări. Nu înseamnă taxare. Pot fi ajustări de gen comercial, orientări pro-business", a mai spus Câciu.

Întrebat dacă a negociat prost Florin Cîțu PNNR-ul, Adrian Câciu a afirmat: ”Nu, n-aș spune asta legat de întregul PNRR. Pentru anumite chestiuni, chiar e de felicitat. Pe alte componente... înțeleg că a fost și ministrul care și-a pus amprenta (...) domnul Ghinea”. ”Dacă avem ceva de discutat, discutăm în interiorul Guvernului sau al coaliției” a punctat Adrian Câciu.

Vezi și:  Adrian Negrescu, după anunțul BNR: Asta înseamnă că ratele românilor cresc, în medie, cu 200 - 300 de lei

Majorări de TAXE și IMPOZITE. Mircea Coșea, avertisment: NU este momentul, CRIZĂ profundă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel