Majorări de TAXE și IMPOZITE. Mircea Coșea, avertisment: NU este momentul, CRIZĂ profundă!

Majorări de TAXE și IMPOZITE. Mircea Coșea, avertisment: NU este momentul, CRIZĂ profundă! / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
Majorări de TAXE și IMPOZITE. Mircea Coșea, avertisment: NU este momentul, CRIZĂ profundă! / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne

Profesorul de economie Mircea Coșea a vorbit despre majorarea de taxe și impozite pe care o au în vedere guvernanții.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a anunțat că românii cu mai multe case și cu mai mult de două mașini vor plăti taxe mult mai mari. Tot astăzi, BNR a anunțat creșterea dobânzii cheie. Profesorul Mircea Coșea consideră că nu este momentul potrivit pentru noi taxe și impozite pentru că țara deja se confruntă cu o criză profundă, iar românii sunt deja vizibil afectați de majorările de prețuri din ultima perioadă. Totuși, acesta susține că Guvernul ar putea găsi soluții viabile pentru o redresare economică, lucru de care România are nevoie acum.

"Ce se întâmplă acum era de prevăzut. Noi avem de a face acum cu o situație pe care, de fapt, cei care discutăm și ne îngrijorăm de soarta țării o spuneam de mai mult timp și anume că este un an dificil în care unele promisiuni care s-au făcut nu mai pot să fie realizate. Ceea ce face domnul ministru al Finanțelor acum este o încercare de a găsi niște căi pe care, cum să vă spun eu, pot fi luate în considerare, dar care mă îndoiesc că pot fi puse în aplicare fără îngreunarea situației și mai mult decât este acum. După părerea mea nu este momentul ca să discutăm, în situație de criză, criză profundă în care suntem, nu e momentul ca să încercăm să redresăm situația economică prin noi impozite și taxe.

Coșea, despre PNRR: Este absolut periculos pentru banii pe care îi așteptăm

Este momentul în care ar trebui să existe un nou concept de guvernare care să plece de la posibilitățile pe care ni le oferim singuri și ni le oferă și alții. Mă refer la faptul că avem reprezentanți ai producătorilor români, avem un potențial de întreprinzători români care pot să intervină și au intervenit de foarte multe ori în redresarea situației făcând sacrificii mari. Pe de altă partea, avem PNRR-ul, care totuși este o sursă de finanțare. Deocamdată Guvernul nu îi ajută pe întreprinzătorii români și nici nu îi ia în considerare PNRR-ul, din sursele pe care le avem se pare că niciun proiect din PNRR nu este finalizat până la această dată, ceea ce mi se pare că este absolut periculos pentru banii pe care îi așteptăm.", a declarat Mircea Coșea la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel