Ministerul Transporturilor, anunț despre starea drumurilor

Vlad Manolache / 15 ian 2019 / 16:13 Salveaza PDF Comentarii
Ninsoare
Descriere foto: Ninsoare

Ministerul Transporturilor a transmis situația privind drumurile din România, după ninsorile abundente din ultimele ore.

Peste 700 de utilaje au acţionat în ultimele ore pe drumurile naţionale din zonele afectate de ninsori şi viscol şi au fost împrăştiate mai mult de 2.600 de tone de material antiderapant, o singură restricţie de tonaj existând în prezent pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, dar care se va ridica în cel mai scurt timp, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor (MT).

"Astăzi, 15 ianuarie 2019, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a solicitat secretarului de stat Dragoş Titea situaţia intervenţiilor pe toate modurile de transport gestionate de minister. În urma verificărilor şi centralizării datelor, situaţia se prezintă astfel: pe reţeaua rutieră în prezent nu sunt drumuri blocate din cauza zăpezii. Singura restricţie de tonaj este pe DN 67C între localităţile Novaci şi Rânca unde se acţionează cu utilajele din dotare. În cel mai scurt timp drumul va fi deschis din nou circulaţiei şi pentru autovehiculele cu masă maxim autorizată mai mare de 7,5 tone. La ora actuală, sunt disponibile 2.400 de utilaje, din care 600 utilaje ale CNAIR, iar contractul pentru furnizarea cantităţilor de sare necesare acţiunilor de deszăpezire este semnat încă din august 2018", se spune într-un comunicat al MT.

Citește și: Alex Coita: Asta este foarte, foarte rău

732 de utilaje, în teren 

 

Conform sursei citate, în ultimele ore au acţionat în zonele afectate de intemperii 732 de utilaje şi au fost împrăştiate peste 2.600 de tone de material antiderapant. În activitatea de deszăpezire sunt implicaţi, în cele 310 baze de utilaje, peste 4.000 de oameni.

În cazul infrastructurii feroviare, nu se înregistrează secţii cu circulaţie închisă. Nu se înregistrează trenuri blocate sau anulate, iar traficul trenurilor CFR Călători se desfăşoară în condiţii specifice de iarnă.

"Sunt pregătite pentru intervenţie 33 de pluguri care vor acţiona pe reţeaua CFR, în funcţie de situaţia existentă la nivelul fiecărei sucursale regionale. Pentru remedierea operativă a deranjamentelor la liniile de cale ferată sunt pregătite 124 de mijloace de intervenţie (drezine şi utilaje multifuncţionale), iar pentru intervenţii la linia de contact pentru alimentarea cu energie electrică de tracţiune sunt disponibile 97 de drezine pantograf", precizează MT.

CFR Călători va asigura ceai şi alimente 

 

Pe raza regionalelor Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Galaţi, unde sunt înregistrate ninsori zonale, sunt înfiinţate comandamente locale la care participă 411 salariaţi CFR. În situaţia înrăutăţirii condiţiilor meteo, CFR Călători va asigura ceai şi alimente în principalele staţii de cale ferată, dă asigurări ministerul.

De asemenea, aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor sunt funcţionale, însă există întârzieri la decolare de 25 - 30 de minute cauzate de procedurile specifice iernii. Degivrarea se face cu pasagerii la bord şi se intervine constant pe piste, platforme şi căi de rulare.

În cazul căilor navigabile, circulaţia navelor se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt porturi sau căi navigabile închise, se arată în comunicat.

Citește și: Violeta Romanescu, surpriză totală: Da, e ruda mea. Din cauza salariilor din România...


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81