Urmărește emisiunea live


Ministerul Muncii, program pentru oamenii săraci

Persoanele afectate de sărăcie din 139 de comunităţi vor beneficia de servicii sociale integrate pentru creşterea accesului la servicii sociale, medicale şi educaţionale, printr-un proiect implementat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, bugetul total este de 113,076 milioane de lei, iar finanţarea se va asigura prin Programul Operaţional Capital Uman. 'Persoanele afectate de sărăcie din 139 de comunităţi rurale şi mic urbane cu marginalizare severă şi peste medie vor beneficia de servicii sociale integrate, adaptate tuturor nevoilor identificate, de la cele sociale, de sănătate sau educaţie, până la ocupare, locuire şi accesul la documente de identitate.

Program cu durata de 40 de ani

Acest tip de servicii va fi pilotat în cele 139 de comunităţi timp de 40 de luni, în cadrul proiectului 'Crearea şi implementarea serviciilor comunitare integrate (SCI) pentru reducerea sărăciei şi excluziunii sociale', implementat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătăţii', se arată într-un comunicat. Potrivit sursei citate, fiecare caz social va fi evaluat de o echipă mixtă, formată din specialişti în domeniul social, medical şi educaţional, care vor trebui să se coordoneze, astfel încât fiecare persoană să fie îndrumată şi ajutată să acceseze toate serviciile de care are nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel